Eaters Flyers RBS bank 24 09 2017

16 augustus 201907:11

Door Joep Meijsen

Flyers haalt goalie Jorrit Vos terug

Unis Flyers Heerenveen heeft zijn vernieuwde goalie-duo gecompleteerd. De 21-jarige Jorrit Vos maakt de overstap van Amsterdam terug naar Heerenveen, waar hij enkele jaren geleden al speelde.

Vos is afkomstig uit de eigen jeugdopleiding van Heerenveen en fungeerde eerder als back-up van Sjoerd Idzenga. De voormalige speler van de Nederlandse IJshockey Academie in Eindhoven speelde twee jaar geleden een seizoen in de Verenigde Staten en was vorig jaar in de Beneliga actief voor Amsterdam. Die club doet een stapje terug dit seizoen, terwijl Heerenveen afscheid nam van zijn goalies van vorig jaar Idzenga en Jeff Honebeeke. Eerder al trok Flyers Martijn Oosterwijk aan en met de komst van Vos is het goalie-duo weer compleet.

'Ik studeer Commerci√ęle Economie aan de Johan Cruyff Academy, en ik wil graag komend jaar afstuderen. Daarom wilde ik graag in Nederland blijven ijshockeyen. Ik heb toen contact met Mike Nason gehad, en eigenlijk was het daarna snel geregeld. Ik vind het absoluut een eer om voor het eerste team van UNIS Flyers uit te komen', legt Vos uit op de site van Heerenveen.

Hij zegt veel geleerd te hebben van zijn jaar in Amsterdam. 'Elke wedstrijd was een uitdaging. Ik heb bij Amsterdam veel minuten gemaakt en kreeg veel schoten te verwerken. Kortom; een leuk seizoen. En Amsterdam was een mooie stad om te verblijven.'

Contractverlengingen

Unis Flyers Heerenveen maakte tevens bekend de contracten van verdedigers Kenny Welles en Viktor Nordemann te hebben verlengd. Daarmee is de defensie van de club zo goed als rond. De 24-jarige Welles begint aan zijn zesde seizoen in het shirt van Flyers. Vorig jaar speelde hij 29 wedstrijden in de Beneliga en play-offs en as goed voor twee goals en een assist met twee strafminuten. De pas 20-jarige Viktor Nordemann is een voormalige U18-international die vorig jaar zijn eerste seizoen speelde voor Heerenveen na een jaar in Tilburg en seizoenen in de jeugd bij Iserlohn en Essen in Duitsland. Hij had vorig jaar vier assists in 26 wedstrijden in Beneliga en play-offs.