Final Four2018 Den Haag Heerenveen duel vd Vossen Oosterveld

23 augustus 201907:33

Door Joep Meijsen

Flyers half seizoen zonder Van der Vossen

International Niels van der Vossen mist in ieder geval de start van het seizoen bij Unis Flyers Heerenveen. De verdediger gaat vanwege zijn studie tot en met december naar Frankrijk.

Dat meldt Flyers op zijn website. Van der Vossen studeert werkbouwtuigkunde aan de Hanzehogeschool in Groningen en vertrekt naar het in Zuid-Frankrijk gelegen Tarbes, waar hij een minor van een half jaar gaat volgen. Daar is hij inmiddels gearriveerd. 'Ik wilde een andere cultuur ervaren, in een andere omgeving. Die kans kreeg ik hier. De omgeving is prachtig. Ik zit dichtbij de Pyrenee√ęn', vertelt hij aan Unisflyers.nl.

Het is de bedoeling van Van der Vossen om bij terugkeer naar Nederland weer aan te sluiten bij de selectie van Unis Flyers. Van der Vossen: 'Ik ga het ijshockey zeker missen. ,Dat je niet meer met het team bent, niet meer met elkaar op pad. Geen gekkigheid in de kleedkamer. Ik mis het nu al een beetje, terwijl ik pas net in Frankrijk ben.'

Van der Vossen speelde vorig jaar in Beneliga, Final Four en play-offs 31 wedstrijden voor Heerenveen, waarin hij zes assists verzorgde en tegen 22 strafminuten opliep. De 23-jarige verdediger komt uit de eigen jeugd van Flyers speelde de afgelopen jaren drie WK's met Oranje, waaronder het toernooi afgelopen voorjaar in Tallinn, Estalnd.

Meer over Van der Vossen op de website van Flyers >>>Meer over Van der Vossen op de website van Flyers >>>