Flyers thialf fisheye

6 november 201610:04

Door Joep Meijsen

Flyers in eigen huis ruim langs Eaters

Bulldogs pakt tegen Leuven eerste punten

Ronald Wurm en Pippo Limnell hielpen Heerenveen zaterdag aan een 5-1 zege op Geleen. Luik was thuis met ruime cijfers Leuven de baas.

UNIS Flyers Heerenveen - Laco Eaters Limburg

De twee succesvolste ploegen uit de Nederlandse bekercompetitie, Heerenveen en Geleen, stonden zaterdagavond tegenover elkaar in de Beneliga. Het was tevens de mogelijkheid voor de Friezen om revanche te nemen voor het verlies in de strijd om de Ron Bertelingschaal bij de opening van het seizoen. Heel spannend werd het in Thialf niet. Voor 1200 toeschouwers stond Flyers na ruim 25 minuten spelen al met 4-0 voor en de ploeg speelde de wedstrijd vervolgens uit naar een 5-1 overwinning. Voor Flyers was het pas de eerste ontmoeting in het kader van de Beneliga dit seizoen, voor Eaters betekende de nederlaag het vervolg van de valse start aan de reguliere competitie. De ploeg leed in Thialf de derde nederlaag op rij en staat nog op nul punten in poule B. Ronald Wurm droeg daar een belangrijke steen aan bij. De topscorer van vorig seizoen was bij vier van de vijf Heerenveense goals betrokken, waarbij hij zelf twee keer de succesvolle schutter was. Pippo Limnell scoorde zelfs drie keer in de ontmoeting. Het enige tegendoelpunt kwam van de stick van Tom Marx.

Bulldogs Liège - Leuven Chiefs

Ook Luik was aan de nieuwe Beneliga-campagne begonnen met een dubbele nederlaag. In eigen huis maakte de ploeg voor vijfhonderd toeschouwers een einde aan deze reeks met een 7-2 zege. Deze werd vooral veiliggesteld door een serie van vijf doelpunten in de tweede periode, nadat Leuven al na achttien seconden spelen in de wedstrijd via Martin Vachal op voorsporng was gekomen. De 23-jarige Tsjech van Chiefs zou later ook het tweede doelpunt van de ploeg voor zijn rekening nemen. Het was Jordan Gillet die Luik vroeg in de tweede periode met een powerplaygoal langszij bracht. Garrett Brazzier (2) en Bryan Henry (2) zorgden er daarna voor dat Luik met een ruime voorsprong aan de slotperiode kon beginnen. In het slotstuk was Akim Ramoul nog twee keer succesvol voor de Franstalige Belgen, die daarmee dus de eerste punten in Beneliga-poule B wisten binnen te slepen. Leuven won vorige week zijn eerste wedstrijd en staat ook op drie punten.