Flyers Beneliga finale Turcotte medaille 2017

1 mei 201811:52

Door Joep Meijsen

Flyers neemt afscheid van Yan Turcotte

Unis Flyers Heerenveen neemt afscheid van Yan Turcotte. De verdediger speelde verdeeld over twee periodes 3,5 jaar voor de club uit Friesland.

Turcotte won met Heerenveen twee keer de nationale titel, een keer de Beneliga en twee keer de nationale beker. In de 118 offici√ęle wedstrijden die hij vanaf 2015 voor de club speelde, wist hij 39 keer te scoren en gaf hij 78 assists. Daarmee komt hij gemiddeld bijna op een punt per wedstrijd. 'Bij het winnen van deze prijzen had Yan Turcotte een groot aandeel. Met zijn bikkelharde spel en strijdlust waren er weinig tegenstanders die hij niet kon intimideren en tot vertwijfeling kon brengen. Daarmee was hij een belangrijke bouwsteen in de stabiele defensie, die gedurende de afgelopen drie seizoenen steevast de minst gepasseerde van de BeneLiga was', zo schrijft Flyers in het persbericht over het vertrek van Turcotte.

De club bedankt uit Montreal afkomstige verdediger voor zijn bijdragen aan het succes van Flyers. 'Ondanks zijn robuuste uitstraling en de 418 strafminuten die Turcotte verzamelde in het shirt van de Flyers, gold hij als een gangmaker in de kleedkamer en een ‚Äėfan favorite‚Äô voor de supporters. UNIS Flyers wil Yan Turcotte bedanken voor zijn inzet en bijdrage van de afgelopen seizoenen, en wensen hem zowel sportief als persoonlijk alle goeds.'

Voor zijn komst naar Heerenveen, in eerste instantie tijdens een deel van het seizoen in 2011-12, speelde hij college-ijshockey bij McGill University, op het hoogste jeugdniveau in Quebec en als prof in verschillende liga's. Later was hij ook actief op het hoogste niveau In Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Flyers komt later met meer nieuws over de samenstelling van de selectie voor het komende seizoen.