Flyers vs Trappers 141114 C

15 november 201400:07

Flyers pakt zege tegen Trappers

Heerenveen is de reguliere competitie begonnen met een 2-1 overwinning op Tilburg Trappers. Tony Demelinne en Andrew Krelove scoorden de Friese doelpunten.

Het was de vijfde ontmoeting tussen de twee teams dit seizoen en de eerste overwinning voor Heerenveen. Voor Tilburg, dat tot vorig weekeinde nog ongeslagen was dit seizoen, was het de tweede nederlaag in drie wedstrijden. Tilburg speelde zonder de geblesseerde Nick de Ruijter en gaf een debuut aan Jim Gudden, die normaal in het tweede team speelt. Bij Flyers ontbreekt Brent Janssen noDe wedstrijd begon snel en aantrekkelijk. Tilburg speelde dinsdag nog een zware wedstrijd tegen Herentals, dus Flyers begon fysiek en energiek aan de wedstrijd. Dat betaalde zich al snel terug in het eerste doelpunt. Tony Demelinne haalde van afstand de trekker over en passeerde doelman Deniz Mollen in de bovenhoek. Acht minuten later was het weer raak. Een mooie pass van Ronald Wurm dwars over het ijs bracht Andrew Krelove in positie om de tweede treffer van de avond te scoren.

Trappers liet het hier niet bij zitten. De ploeg van Paul Gardner zag Krelove naar de strafbank gaan en sloeg exact elf seconden later toe. Bob Teunissen verstuurde een perfecte pass en Steve Mason schoot zijn zevende treffer van het seizoen hoog binnen. Na twaalf minuten spelen stond de eindstand al op het scorebord.

Dat betekent geenszins dat er niets meer te beleven viel in Thialf. Beide ploegen kregen de nodige mogelijkheden om de wedstrijd een andere wending te geven, maar succesvol waren beide partijen niet meer. Toen Bjorn Willemse drie minuten voor tijd tegen een straf aanliep, werd bovendien een mogelijk slotoffensief van Trappers in de kiem gesmoord.