Trappers vs Flyers 080315 A

8 maart 201522:53

Flyers slaat terug in Stappegoor

Heerenveen herstelde zich zondag van de nederlaag in eigen huis amper 24 uur eerder. In Tilburg werd met 1-4 gewonnen, waardoor de serie weer in evenwicht is. Josh Prudden had twee goals en een assist.

De wedstrijd kende vooral in de eerste periode een moordend tempo, waarbij beide teams al vroeg tot scoren kwamen. Eerst bracht Joey Oosterveld de Flyers op voorsprong met een mooi schot vanaf de zijkant. Anderhalve minuut later herstelde Steve Mason het evenwicht door een assist van Diederick Hagemeijer handig binnen te schieten.

Een cruciaal moment volgde na ruim vijf minuten spelen. Bjorn Willemse kreeg een straf tegen wegens tripping, schaatste daarna opzettelijk tegen zijn tegenstander aan en liep daarmee tegen een dubbele straf aan. Niet veel later stond Tilburg met te veel spelers op het ijs, met als gevolg een langdurige powerplay met twee man meer voor Flyers. Die lieten zich dat buitenkansje niet ontnemen en ex-Trapper Josh Prudden werkte van dichtbij de tweede goal binnen.

Tilburg probeerde hierna fysiek de wedstrijd te domineren, maar haalde daarmee vooral zichzelf uit het spel. Passes werden slordig en het leidde tot onnodige straffen. Die tegen Peter van Biezen 2,5 minuut voor de eerste pauze vormde de inleiding voor de derde Frieze treffer. De puck werd ingeschoten, viel vrij en weer stond Prudden op de juiste plek om binnen te schieten, 1-3.

Flyers hield daarna grotendeels de controle en was zelf gevaarlijk via combinaties. Het tempo in de wedstrijd ging ook wat omlaag en het was aan Tilburg om hier een uitweg uit te vinden. Daartoe moest eerst nog wel een extra horde worden overwonnen. Met nog een paar minuten te spelen in de derde periode haalde Travis Bobbee hard uit vanaf de blauwe lijn voor de vierde goal voor het team van Chris Eimers.

De beste kans voor Trappers om nog wat terug te doen kwam zo'n twaalf minuten voor tijd toen achter elkaar Tony Demelinne en Brandon Greenside de strafbank mochten opzoeken. Tilburg slaagde er echter niet in een gat te vinden in de Friese defensie. Na nog wat onderlinge irritaties van beide kanten volgde het eindsignaal.

Beide teams hebben nu, anders dan in het verleden bij veel play-off-series, tijd om te herstellen en te analyseren. Vrijdagavond volgt de derde wedstrijd van de serie in Thialf, terwijl Trappers zondagmiddag de vierde wedstrijd op het schema heeft gezet in verband met de televisie.