Mike Robinson afgelopen jaar in dienst van Mechelen.
Mike Robinson afgelopen jaar in dienst van Mechelen. — © Robert Bos (Flickr)

29 april 202007:00

Door Joep Meijsen

Flyers trekt Mike Robinson aan

Unis Flyers Heerenveen heeft aanvaller Mike Robinson aangetrokken voor volgend jaar. Ook clubtopscorer Trevor Petersen is volgend jaar in Thialf te zien.

Dat maakt Flyers bekend. Daarmee heeft Heerenveen de top twee van de topscorerslijst in de Beneliga van afgelopen seizoen vastgelegd. Robinson kwam in dienst van Mechelen Golden Sharks in 18 wedstrijden tot 27 goals en 29 assists voor 56 punten. De enige speler met meer punten was Petersen, die bij Flyers tot 29 goals en 28 assists voor 57 punten kwam. Dit deed hij in twintig wedstrijden.

Nieuwkomer Mike Robinson is 26 jaar oud en komt uit Stouffville in Ontario en speelde twee seizoenen op het hoogste jeugdniveau in Canada bij de Niagara IceDogs uit de OHL. Hier speelden Petersen en Robinson zelfs een jaar samen.

Na vier jaar in het Canadese universiteits-ijshockey maakte Robinson twee jaar geleden zijn profdebuut bij de Orlando Solar Bears in de ECHL. Vorig jaar verzamelde hij eerst 8 punten in 12 wedstrijden bij Hannover Scorpions in de Oberliga Nord. De club kende echter geen gelukkige seizoensstart en Robinson maakte de overstap naar Mechelen in de Beneliga.

Trevor Petersen viert een doelpunt
Trevor Petersen viert een doelpunt — © IJshockeyfoto.nl (Paul Nicolaassen)

Trevor Petersen

Trevor Petersen en Mike Robinson speelden in het seizoen 2012-13 samen bij de Icedogs, dat ook bekende latere NHL'ers als Ryan Strome, Dougie Hamilton en Brendan Perlini in de opstelling had.

Petersen ging daarna bij een andere Canadese universiteit aan de slag en maakte twee jaar geleden zijn profdebuut in Frankrijk. Vorig jaar was zijn eerste jaar bij Unis Flyers Heerenveen. Met de club won hij de nationale beker en het landskampioenschap. Op het moment dat het seizoen plotseling eindigde was Heerenveen nog in de race voor de derde hoofdprijs van het seizoen.