WK Tallinn Nederland Estland Martijn Oosterwijk glove save

8 mei 202007:00

Door Joep Meijsen

Flyers verlengen met Oosterwijk en Limnell

Unis Flyers Heerenveen heeft de contracten van doelman Martijn Oosterwijk en verdediger Pippo Limnell verlengd.

Daarmee heeft Flyers twee sterkhouders van het succesvolle seizoen van vorig jaar opnieuw vastgelegd. Oosterwijk keerde vorig jaar terug naar Heerenveen na enkele jaren in Tilburg en Zweden. De 29-jarige doelman won met Flyers de nationale beker en het kampioenschap van Nederland. Op het moment dat het seizoen plotseling werd be√ęindigd stonden Oosterwijk en Flyers in de halve finales van de play-offs in de Beneliga.

Oosterwijk is al jaren een vaste keuze in de nationale selecties van de verschillende bondscoaches. De geboren Groninger speelde afgelopen seizoen de Olympische kwalificatietoernooien in Barcelona en Nur-Sultan. Ook was hij actief tijdens zeven wereldkampioenschappen. De doelman begon met ijshockeyen in Groningen en speelde twee jaar op lager jeugdniveau in de Verenigde Staten.

Na zijn terugkeer naar Nederland werd hij de eerste doelman bij Heerenveen. Na de overgang van de oude Eredivisie naar de Beneliga en het vertrek van Tilburg Trappers naar Duitsland vormde hij twee seizoenen lang een goalie-duo met Ian Meierdres bij Tilburg Trappers. Daarna kwam hij twee seizoenen uit voor Visby/Roma in de Zweedse Division I.

Final Four2018 Den Haag Heerenveen Pippo Limnell

Pippo Limnell

Pippo Limnell Finocchiaro begint aan zijn zesde seizoen in Heerenveen. Gezien zijn aantal dienstjaren bij Nederlandse clubs geldt de in Itali√ę geboren dubbele paspoorthouder van Itali√ę en Finland niet als import. Hij had eerdere stops in Nederland bij Tilburg, Eindhoven en Geleen.

Vorig jaar was Limnell in 22 wedstrijden in de reguliere competitie van de Beneliga goed voor 4 doelpunten en 19 assists met 20 strafminuten. De inmiddels 32-jarige verdediger kreeg zijn jeugdopleiding bij de Finse topclub HIFK en kwam na twee seizoenen in Itali√ę als op jonge leeftijd naar Nederland, waar hij door Tilburg Trappers als import werd binnengehaald tijdens het seizoen 2010-11.