8 oktober 200400:00

Flyers wint na penalties

Heerenveen Flyers redde vrijdagavond in Tilburg met moeite de ongeslagen status. Voor de ploeg van Dave Hyrsky maakte Tyler Palmiscno drie minuten voor tijd de gelijkmaker en na penatieshots mocht Heerenveen het extra punt mee naar huis nemen.

De wedstrijd in Stappegoor was er eentje tussen twee rivalen. Vorig seizoen kwam Tilburg Trappers uit vrijwel geslagen positie terug in de halve finales van de play-offs om Heerenveen uit te schakelen. De eerste slag dit seizoen was echter voor Heerenveen. Voor de Flyers tekende Tyler Palmiscno voor twee treffers in het 5-5 gelijkspel. De Canadees scoorde ook nog een van de penaltieshots. Bij Trappers trof Casey Vanschagen twee keer doel.

Heerenveen greep in de eerste periode het initiatief in de fluctuerende ontmoeting. Palmiscno, Erik Landman en Jamie Visser passeerden in de eerste doorgang Marcel den Hartog. De debuterende Matt Korthuis tekende voor een van de assists. Trappers deed in de eerste twintig minuten alleen wat terug via Casey Vanschagen op de powerplay.

De tweede periode waren, zoals dat in de sportjournalistiek heet, de bordjes verhangen. Via Jeff Trembecky en Ryan van Diemen kwamen de Tilburgers weer op gelijke hoogte, alvorens Marco Postma met zijn eerste treffer van het seizoen de Friezen weer op voorsprong bracht. Drie minuten voor het einde van de periode was er echter weer evenwicht dankzij de tweede goal van de avond van Casey Vanschagen. Voor de Nederlandse-Canadees was dat alweer het zesde punt in twee wedstrijden.

Op aangeven van ex-Flyer Justin Bekkering bracht Joep Andries met zijn eerste treffer van het seizoen Trappers na vijf minuten in de slotperiode voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Lange tijd leek dit voldoende voor de punten, totdat drie minuten voor tijd Palmiscno een assist van Don Nichols converteerde. Flyers was de betere ploeg in de overtime, maar uiteindelijk moesten penaltyshots de beslissing brengen.

Voor Heerenveen scoorden Palmiscno, Korthuis en Nichols, terwijl bij Trappers alleen Ryan van Diemen raakschoot. Voor beide teams is Geleen de volgende tegenstander. Flyers ontvangt Eaters zaterdagavond, terwijl Trappers op zondag op bezoek mag in Glanerbrook.