Flyers celebrate vs tilburg 1213

14 oktober 201201:03

Flyers wint ook in Eindhoven

Friesland Flyers heeft de zegereeks voortgezet door ook de uitwedstrijd tegen Eindhoven Kemphanen te winnen. In een rechtstreeks duel om de koppositie wonnen de Friezen met 2-5.

Eindhoven Kemphanen startte vanavond met Edward Noortman in het doel. De 20-jarige goalie kreeg daarmee zijn eerste start van het seizoen. Tijdens de eerste drie wedstrijden kreeg de andere jeugdige goalie van Eindhoven, Deniz Mollen, de voorkeur van coach Josh MIzerek.

Noortman zag zijn ploeg in de derde minuut al op voorsprong komen. De succesvolle eerste lijn van Eindhoven tekende voor de treffer. Bob Teunissen wist Martijn Oosterwijk te passeren op aangeven van Sean Muncy en Gregg Collins. Na acht minuten kwam Friesland op gelijke hoogte via ex-Kemphaan Kevin Bruijsten. Flyers ging richting het einde van de periode op zoek naar de voorsprong, maar Noortman en zijn verdediging wisten de Friese storm te overleven.

De voorsprong voor de bezoekers kwam er alsnog in de 33e minuut. Wederom zorgde het duo Tony Demelinne en Kevin Bruijsten voor succes. Ditmaal was Bruijsten de aangever en kon Demelinne afronden. Even later in de tweede periode leek Kemphanen op gelijke hoogte te komen. De puck verdween achter Oosterwijk maar het doel bleek al te zijn verschoven. Op basis van de videobeelden besloot referee Martin de Wilde daarom het doelpunt af te keuren.

Aan het begin van de derde periode kwam Eindhoven wel langszij. Nick Verschuren maakte de 2-2 met zijn eerste doelpunt van dit seizoen. Flyers liep na de gelijkmaker ook snel tegen een straf aan, waardoor Kemphanen de ideale kans kreeg om op jacht te gaan naar de 3-2. De powerplay liep echter geheel anders. Wederom was het Bruijsten die na een shorthanded breakaway wist te scoren: 2-3. Bruijsten staat inmiddels al op zeven doelpunten en lijkt elk seizoen weer een stukje beter te worden.

De treffer van Bruijsten zou uiteindelijk ook de game-winning goal worden. In de laatste tien minuten van de wedstrijd bouwde Flyers de voorsprong uit naar 2-5. Beide goals kwamen op naam van Jerry Pollastrone. De 26-jarige Amerikaan scoorde eerst tijdens een Friese powerplay in de 54e minuut. In de slotminuut profiteerde Pollastrone van een fout van Mike Overweg, waardoor Pollastrone de puck simpel in het inmiddels lege Eindhovense doel kon deponeren.

Door de 2-5 zege staat Flyers nu alleen aan kop met tien punten uit vier wedstrijden. Den Haag volgt op de tweede plek. Hijs heeft twee punten minder maar ook een wedstrijd minder gespeeld. Eindhoven zakt door de nederlaag naar de derde plek. Flyers en Kemphanen ontmoeten elkaar volgende week weer. Vrijdagavond om 20.00 uur kan Kemphanen in Thialf op zoek naar revanche.