24 oktober 200400:00

Flyers wint wederom

Heerenveen Flyers heeft ook de tweede uitwedstrijd dit seizoen in Tilburg gewonnen. De Friezen hadden een paar weken geleden nog penaltyshots nodig, maar klopten Trappers deze keer zonder al te veel moeite met 3-0.

Het gaat een lastige maand worden voor Tilburg Trappers. Met kunst en vliegwerk slaagden de Brabanders erin nu een wat completere selectie op de bank te krijgen, maar de kwaliteit van al deze jonge spelers is nog niet van Eredivisie-niveau. Op die manier bekeken valt de 3-0 nederlaag tegen een iets minder verzwakt Heerenveen nog mee. De ervaren Casey Vanschagen hielp het lot van Tilburg niet door zich halverwege de wedstrijd van het ijs te laten sturen met een game misconduct penalty.

Het duurde tot een halve minuut voor het einde van de eerste periode voordat Heerenveen op voorsprong kwam. Voormalig Trappers-verdediger Don Nichols werkte een assist van clubtopscorer Tyler Palmiscno en Matt Korthuis achter de Tilburgse doelman.

De tweede periode verliep zonder incidenten tot halverwege toen referee Jean Paul de Brabander zich gedwongen voelde op 30.26 liefst 66 strafminuten uit te delen. Casey Vanschagen ging van het ijs voor checking from behind, Marco Postma wegens spearing, terwijl ook Robert Starke, Alexander Schaafsma en Joep Andries tegen straffen opliepen. Omdat Vanschagen ook nog een keer twee minuten ontving wegens roughing, kreeg Heerenveen een powerplay, waarin Don Nichols zijn tweede van de avond scoorde, wederom op aangeven van Palmiscno. Vier minuten later was het de jonge Sander Dijkstra die de eindstand op het scorebord bracht.

De derde periode werd er niet meer gescoord. Voor het verzwakte Trappers wacht aankomende vrijdag de confrontatie met Eaters. Heerenveen reist vrijdag naar Nijmegen.