Dalhuisen poprad celebrate bench
— © Matej Vasičák

5 februari 202122:20

Friday round-up: Dalhuisen pakt koppositie in Slowakije

Op vrijdagavond was er weer volop ijshockey in de Duitse Oberliga en in de Slowaakse Extraliga. Daarin was er succes voor Mike Dalhuisen die met zijn ploeg HC Poprad de koppositie overnam. In de Oberliga won Tilburg Trappers van hekkensluiter Hammer Eisbären.

Tilburg Trappers – Hammer Eisbären

Een week geleden ontmoetten beide ploegen elkaar ook in Stappegoor. Toen werd het nog een hele eenvoudige 9-1 overwinning voor Trappers. Ditmaal was het een stuk spannender. De thuisploeg moest aantreden zonder Mickey Bastings, Kilian van Gorp, Ian Meierdres en Boet van Gestel. Ruud Leeuwesteijn kreeg de start in het Tilburgse doel. Na vier minuten spelen kwamen de bezoekers verrassend op voorsprong. Milan Svarc scoorde tijdens de eerste powerplay van de avond: 0-1.

Tilburg was duidelijk nog niet wakker en sloot de eerste periode af met vier straffen en nul treffers. Aan het begin van de tweede periode was het wel direct raak. Bartek Bison scoorde al na 38 tellen de gelijkmaker maar moest na zijn goal wel geblesseerd het ijs verlaten. Drie minuten later kwamen de Eisbären voor een tweede keer aan de leiding. Het was wederom Svarc die Leeuwesteijn wist te verschalken.

Lang leek het erop dat de gasten ook de tweede periode zouden eindigen met een voorsprong. Dat wist Trappers te voorkomen. Na 36 minuten schoot Kevin Bruijsten de gelijkmaker binnen en een minuut later zette Jonne de Bonth zijn ploeg naar de eerste voorsprong van de avond. Na zes minuten in de derde periode was de wedstrijd beslist. Max Hermens zorgde met twee goals voor een comfortabale 5-2 stand in het voordeel van Trappers. De eindstand kwam uit op 7-3, Delaney Hessels en Reno de Hondt voegden nog twee late treffers toe.

Nederlanders in het buitenland

Nardo Nagtzaam beleefde met EC Peiting een uitstekende avond. Peiting won in overtime met 1-0 van nummer twee op de ranglijst Selb. Nagtzaam had tevens de assist op de winnende goal van Mazanec. Daardoor staat Peiting nog steviger op een zevende plek en kan het voorzichtig omhoog kijken.

Tenslotte kende ook Mike Dalhuisen een prima begin van het weekend. In de topper tegen Zvolen won Poprad met Dalhuisen in de line-up met 2-3. Dalhuisen had een assist op de derde goal van Poprad. Door de overwinning passeert Poprad de tegenstander op de ranglijst en is de ploeg na 37 wedstrijden de trotse koploper in Slowakije. Spannend blijft het wel want qua puntenaantal staan beide ploegen op gelijke hoogte.