Max Hermens en Jordy van Oorschot in actie voor Tilburg Trappers tegen Saale Bulls Halle op 10-01-21 — © Arie Leeuwesteijn

29 januari 202122:19

Friday Round-up: Eenvoudige avond voor Trappers

Tilburg Trappers kende in eigen huis weinig problemen met hekkensluiter Hammer Eisbären. In Slowakije hielp Mike Dalhuisen zijn ploeg aan een overwinning en in Zweden gingen de Oranje-vrouwen van SDE onderuit tegen koploper Lulea.

Tilburg Trappers – Hammer Eisbären

Trappers had in de uitwedstrijd nog een overtime nodig om te winnen van laagvlieger Hammer Eisbären. Ditmaal in Stappegoor was er geen sprake van enige spanning. De bezoekers kwamen weliswaar al na anderhalve minuut op voorsprong maar Trappers had die situatie snel hersteld. Na zes minuten spelen stond het al 3-1 voor Tilburg dankzij twee goals van Ties van Soest en een shorthanded goal van Raymond van der Schuit. Nog voor het einde van de eerste periode liep Trappers verder uit. Tijn Jacobs en Bartek Bison tilden de score naar 5-1.

In de tweede periode haalde Trappers de voet van het gas. Toch vielen er nog twee Tilburgse treffers te vieren. Jordy van Oorschot scoorde eerste een powerplaygoal alvorens Kevin Bruijsten er 7-1 van maakte. Ook in de slotperiode hoefde Trappers niet voluit te gaan. Delany Hessels en Giovanni Vogelaar voegden nog twee goals toe waardoor de eindstand werd bepaald op 9-1.

Nederlanders in het buitenland

Nardo Nagtzaam scoorde zijn twaalfde doelpunt van het seizoen voor EC Peiting. Het mocht niet baten want Peiting ging in overtime met 5-4 onderuit tegen Höchstadter Alligators. Peiting keek lang tegen en 4-2 achterstand aan, scoorde tweemaal in de slotfase van de regulier speeltijd en kreeg in de overtime al snel de winnende treffer om de oren.
Peiting blijft daardoor op de achtste plek staan op de ranglijst in Oberliga SĂĽd. Die plek geeft recht op een plek in de pre-playoffs.

Mike Dalhuisen
was ook trefzeker op vrijdagavond. Mede door die goal eindigde het duel tussen zijn HK Poprad en HC07 Detva in 2-2. Dalhuisen scoorde zijn zesde goal van het seizoen waardoor Poprad in de derde periode op een 1-2 voorsprong kwam. Een minuut later scoorde Detva alweer de gelijkmaker en de laatste goal van de avond. Onze landgenoot haalde het einde van de wedstrijd niet en liep in de slotfase tegen een game misconduct aan. In de beslissende shoot-out waren er vooral missers te zien. Slechts Ă©Ă©n penalty shot werd benut door Poprad-speler Marcel Hascak. Poprad blijft een uitstekend seizoen draaien en staat op een tweede plek op de ranglijst.

De Oranje-vrouwen van SDE kenden een zeer zware taak. SDE nam het in eigen huis op tegen koploper Lulea. De koploper in de Zweedse SDHL liep tot nu toe slechts tegen negen verliespunten aan. Daarom was het ook geen verrassing dat SDE met 0-3 onderuit ging. Alle vier Nederlandse speelsters kwamen in actie. SDE staat nog steeds op een zevende plek net voor stadsgenoot AIK.