AL HER TIL20190403 116

8 november 201923:25

Door Joep Meijsen

Friday round-up: Erfurt verrast Tilburg, Hyc wint in Den Haag en Flyers klopt Panters

Tilburg Trappers blijft ondanks een verrassende nederlaag in Erfurt koploper in de Oberliga Nord. In de Beneleague wint Herentals de eerste topper van de competitie in Den Haag en is Heerenveen in eigen huis te sterk voor Zoetermeer.

Black Dragons Erfurt - Tilburg Trappers 3-2 (OT)

Trappers hield nog wel een punt over aan het bezoek aan Black Dragons in Erfurt. Voor iets meer dan vierhonderd toeschouwers kwamen de twee teams niet verder dan 2-2 in de reguliere speeltijd, waardoor overtime de beslissing moest brengen. Na drie eerdere wedstrijden in de extra tijd te hebben gewonnen leed Trappers echter nu de eerste nederlaag sinds 11 oktober van dit jaar. Maurice Keil scoorde de winnende goal.

Omdat Herner EV ook in overtime verloor vanavond, tegen Hannover Indians werd het 5-4 voor de club uit de Hanzestad, blijft Tilburg wel koploper in de competitie. Volgende week staat de absolute topper tussen Trappers en Herne op het programma. Die ontmoeting wordt vrijdagavond gespeeld in Stappegoor, waarbij dus de leiding in de competitie op het spel staat. Beide teams staan nu in punten gelijk, maar het doelsaldo van Tilburg is iets beter.

Tegen Black Dragons, dat ondanks de lage positie op de ranglijst met een goede serie bezig was, kwam Tilburg vroeg in het duel op achterstand via een treffer van Sean Fischer, de topscorer van de club. Scheidsrechter Steinecke stuurde achter elkaar Bison Bartek en Mitch Bruijsten naar de strafbank waardoor Erfurt met twee man meer op het ijs de score kon openen.

Nog ruim voor het eerste rustsignaal kwam Trappers op gelijke hoogte via de zevende seizoenstreffer van Reno de Hondt. De tweede periode was echter amper begonnen toen Erfurt opnieuw zijn slag sloeg. Op slag van rust liep Boet van Gestel tegen een straf aan. De powerplay liep na de hervatting door en Milan Kostourek scoorde de tweede powerplay van de avond voor Black Dragons.

Ook nu weer kwam Tilburg terug. Halverwege het duel profiteerde Tilburg van de tweede straf tegen Erfurt, waarbij Max Hermens de trekker overhaalde. De tiende wedstrijd op rij met minimaal een punt voor de aanvaller uit Zoetermeer. Hoewel Tilburg nog kansen kreeg op de powerplay, werd in het tweede deel van de wedstrijd niet meer gescoord en was dus overtime nodig.

Archieffoto: Arie Leeuwesteijn

Cairox Hijs Hokij Den Haag - Era Renomar Hyc Herentals 3-5

De kampioen van de Beneleague van vorig jaar, Herentals, had een lastige openingswedstrijd van de nieuwe competitie op het programma staan, maar slaagde erin in de met bijna 1800 toeschouwers gevulde Uithof met 3-5 te winnen. De ploeg scoorde vier keer in de derde periode. Mitch Morgan nam twee goals voor zijn rekening, bij Den Haag debuteerde Jesse Gabrielle met een goal en twee assists.

De Canadese nieuwkomer in het team van Den Haag hoefde niet lang te wachten op zijn eerste treffer in het shirt van Hijs. De ooit door de Boston Bruins gedrafte forward, pas 22 jaar oud, bracht Den Haag al na iets meer dan vijf minuten spelen op voorsprong. Het antwoord van Hyc liet ook niet lang op zich wachten. Ruim drie minuten later was het goudhaantje Mitch Morgan die de gelijkmaker binnenschot.

Den Haag scoorde echter op de eerste de beste powerplay, de ploeg kreeg er slechts twee tijdens de wedstrijd, nogmaals om de eerste periode af te sluiten met een 2-1 voorsprong. Met Chad Piccart op de strafbank was het Joey Oosterveld die zijn eerste van de kersverse Beneleague-competitie wist te scoren.

Na een doelpuntloze tweede periode kwam Hyc in de slotperiode hard terug in de wedstrijd. Eerste was het Preston Shupe die de teams weer op gelijke hoogte bracht, vervolgens proftieerde Hyc van een powerplay om via de tweede van Morgan het initiatief in de wedstrijd over te nemen. Den Haag liep daarna tegen de nodige straffen op. Thomas Roosendaal mocht twee keer naar de strafbank en Gabrielle één keer vanwege aanmerkingen op de leiding.

Tijdens de eerste powerplay was het juist Den Haag dat wist te scoren via Reinier Staats. Toen de ploeg echter met twee man minder op het ijs kwam te staan rook Herentals bloed en wist via Emiel Goris opnieuw op voorsprong te komen. In de slotseconde was het daarna Ben Vercammen die zijn ploeg op 3-5 wist te brengen en daarmee de punten in het openingsduel wist veilig te stellen.

Unis Flyers Heerenveen - Zoetermeer Panters 5-2

Heerenveen mag dan vorige week in de Inter Region Cup hebben verloren van een Duitse tegenstanders, vooralsnog blijft de ploeg ongeslagen tegen Nederlandse tegenstander. Voor 1500 toeschouwers in Thialf won de ploeg van Mike Nason met 5-2 van Zoetermeer. De Friese ploeg kwam in de loop van de eerste periode op voorsprong via een powerplaygoal van Trevor Hunt, scoorde in de tweede periode via Trevor Petersen, Ronald Wurm en Jasper Nordemann en completeerde de zege in de slotperiode via Adam Bezak. Joy Turpijn deed in de tweede periode iets terug namens Zoetermeer, dat in de slotminuten ook Jared Henderson nog zag scoren.

Diez-Limburg Rockets - Leuven Chiefs 6-5

Leuven speelde een spannende wedstrijd tegen Diez-Limburg die pas een paar minuten voor tijd in het voordeel van de thuisclub werd beslist via een treffer van Konstantin Firsanov. Die doorbrak daarmee een 5-5 gelijke stand, nadat Leuven eerder in de wedstrijd met 1-3 had voorgestaan. Voor Firsanov was het zijn tweede van de avond. Andre Bruch, RJ Reed, Julian Grund en Dominik Luft scoorden de andere goals. Laatstgenoemde had ook drie assists. Bij Leuven was Boris Kolyasnikkov goed voor twee goals en een assist en voegde Adam Logozzo een goal en een assist toe aan zijn totalen. Ook Alec James en William Cangasniemi kwamen tot scoren.