1916 1388

1 december 201801:44

Friday round-up: halve finales beker bekend

Nijmegen Devils won in de beker in eigen huis met 4-2 van Den Haag, waardoor de kaarten voor de halve finales geschud zijn. Tilburg Trappers klopte in de Oberliga thuis Leipzig met 7-3 en handhaaft zich riant aan kop van die competitie.

Ahoud Devils Nijmegen - Cairox Hijs Hokij 4-2

Nijmegen en Den Haag speelden vrijdagavond in het Triavium onderling om de derde en vierde plaats in de bekercompetitie en daarmee om de tegenstander in de halve finales. Nijmegen won de wedstrijd dankzij twee treffers in de laatste tien minuten met 4-2.

Devils opende de score na elf minuten via een goal van Kayo van Zoest in de wedstrijd waarin Marcel Kars en Luke Zwartbol hun debuut maakte in de Nijmeegse ploeg. Kort na de hervatting van de wedstrijd na het eerste rustsignaal van scheidsrechter Debby Hengst was het Nick de Jong die de voorsprong van de ploeg uit de Keizerstad verdubbelde.

Voor de wedstrijd halverwege was, had Den Haag echter het evenwicht in de ontmoeting weer hersteld. Ruim twee minuten na de treffer van De Jong zorgde de Haagse captain Alan van Bentem voor de aansluitingstreffer. Vier minuten later was het weer raak. Raymond van der Schuit scoorde na voorbereidend werk van Jasper Kick en Alan van Bentem en bracht zo de wedstrijd weer in evenwicht.

De ontmoeting bleef daarna doelpuntloos tot de laatste tien minuten. Het Nijmeegse goudhaantje RJ Reed was succesvol en bracht Devils op 3-2. In de slotfase was het daarna Branden Eden die Nijmegen zelf op 4-2 bracht. Jeffrey Melissant had drie assists in de wedstrijd tegen zijn voormalige ploeg.

Daarmee is de bekerfinale in Nederland afgerond. Den Haag had Nijmegen bij winst nog kunnen passeren, maar eindigt nu op de vierde plaats en treft in de halve finales van de beker Geleen. Nijmegen handhaaft zich op de derde plek en komt in de halve finales uit tegen Heerenveen.

Tilburg Trappers (Oberliga) - Axa Icefighters Leipzig 7-3

Trappers leed enkele weken geleden het eerste puntverlies van het seizoen in de uitwedstrijd in Leipzig. De ploeg van Bohuslav Subr verloor toen in overtime. In eigen huis maakte Tilburg niet dezelfde fout en won met 7-3. Tilburg scoorde drie keer in de tweede periode om het initiatief in de wedstrijd over te nemen en voegde daar in de slotperiode nog twee treffers aan toe.

Mitch Bruijsten was met twee goals en een assist de succesvolste schutter aan Tilburgse kant. Mickey Bastings pikte een goal en twee assists mee, terwijl Jordy van Oorschot drie assists voor zijn rekening nam. Ryan Collier, Brock Montgomery, Nardo Nagtzaam en Reno de Hondt waren de andere Tilburgse doelpuntenmakers.

Hannover Scorpions ging in eigen hal met 4-5 onderuit tegen Hamburg, waardoor de voorsprong van Tilburg op de ranglijst in de Oberliga Nord groeit naar negen punten.