Max Hermens in actie tegen Krefeld Penguine in een oefenwedstrijd
Max Hermens in actie tegen Krefeld Penguine in een oefenwedstrijd — © Arie Leeuwesteijn

18 december 202022:35

Friday round-up: Tilburg wint in Stappegoor

Tilburg Trappers won vrijdagavond voor de tweede keer binnen een week van Herforder Ice Dragons. Zonder lange busreis in de benen won Trappers in het eigen Stappegoor met 7-4. Max Hermens en Reno de Hondt waren beiden goed voor twee doelpunten.

Tilburg Trappers – Herforder EV

Nog geen week geleden won Tilburg eenvoudig met 2-9 in Herford en nu stond de return op het programma. Tilburg mocht na vele busreizen eindelijk weer in eigen huis spelen en daar duurde het even voordat Tilburg op stoom kwam. Halverwege de eerste periode zorgde Max Hermens voor de openingstreffer, dat was tevens ook de eerste goal van het seizoen voor Hermens. Vijf minuten later verdubbelde Giovanni Vogelaar de voorsprong met zijn vierde goal van het nog jonge seizoen. In de slotminuut van de eerste periode was het opnieuw raak. Reno de Hondt scoorde de derde Tilburgse goal.

Na de pauze was de Hondt opnieuw trefzeker voor de 4-0 en niet veel later zorgde lijngenoot Jonne de Bonth voor de vijfde goal. Daarmee leek het een hele makkelijke avond te worden voor Trappers. Helaas zorgde de ruime voorsprong voor verlies aan concentratie en daar profiteerde Herforder EV van. De Duitsers wisten nog in de tweede periode de achterstand terug te brengen tot 5-3.

De tweede pauze kwam daardoor op tijd voor de Tilburgers die zich konden herpakken voor de derde periode. Dat leek ook te werken want al na twee minuten scoorde Max Hermens de 6-3. Toch bleef het spannend nadat drie minuten later Lalonde de marge weer terugbracht tot twee goals. Drie minuten voor tijd viel de definitieve beslissing. Kevin Bruijsten bepaalde met een powerplaygoal de eindstand op 7-4.

Tilburg klom door de overwinning naar de vijfde plek op de ranglijst.

Overige duels Oberliga Nord

Hannover Indians klom naar de tweede plek na een 5-3 overwinning op Hammer Eisbären. De Canadees Brett Bulmer was goed voor een hattrick. De Eisbären blijven in het bezit van de rode lantaarn. Koploper Hannover Scorpions blijft het prima doen en won in eigen huis met 8-5 van Rostock Piranhas ondanks een hattrick van Rostock-aanvaller Matthew Pistilli. Crocodiles Hamburg won thuis nipt met 4-3 van Krefelder EV. Patrick Saggau was met twee goals en een assist belangrijk voor Hamburg. Saale Bulls Halle boekte tenslotte een knappe 5-6 overwinning bij Herner EV. Penalty shots waren nodig om een winnaar te krijgen, Kyle Helms scoorde het winnende penalty shot namens Halle.

Nederlanders in het buitenland

Nardo Nagtzaam verloor met zijn ploeg EC Peiting met 3-0 bij Höchstadter Alligators. Daarmee blijft Peiting kwakkelen in de Oberliga Süd en staat de ploeg op een tiende plek. Nagtzaam heeft wel de meeste punten op zijn naam met vier goals en negen assists.

Mike Dalhuisen
beleefde met Poprad een slechte avond. De koploper in de Slowaakse competitie ging thuis met 2-4 onderuit tegen het laaggeklasseerde DVTK. De bezoekers namen een 0-3 voorsprong en het duurde tot ver in de derde periode voordat Poprad tot scoren kwam. De thuisploeg kwam terug tot 2-3 voordat een empty netter van de bezoekers de eindstand bepaalde op 2-4. Ondanks de nederlaag blijft Poprad wel koploper in Slowakije.