Tilburg Trappers in actie in een oefenwedstrijd tegen Herne in voorbereiding op het nieuwe ijshockeyseizoen 2020/21
Tilburg Trappers in actie in een oefenwedstrijd tegen Herne in voorbereiding op het nieuwe ijshockeyseizoen 2020/21 — © Arie Leeuwesteijn

10 oktober 202011:16

Door Remco

Friday round-up: Trappers, Hrelja en Dalhuisen

Tilburg Trappers verloor vrijdagavond in Stappegoor de oefenwedstrijd tegen Herner EV. De Duitse tegenstander was met 1-3 te sterk. De enige wedstrijd in de Eerste Divisie tussen Zoetermeer en Heerenveen werd afgelast.

Het betekende de eerste nederlaag in de oefencampagne van Trappers na twee overwinningen op Krefeld. Bepaald geen schande want Herner is de laatste jaren altijd al een sterke opponent geweest. Vorig jaar eindigde Herner als tweede achter Trappers met negen punten achterstand. Daarnaast moest Trappers het vrijdagavond doen zonder Ryan Collier, Bartek Bison, Boet van Gestel en Danny Stempher.

De gasten kwamen na zestien minuten op voorsprong via een goal van Bruns. Vlak voor het verstrijken van de eerste periode zorgde Ties van Soest voor de Tilburgse gelijkmaker. Voor de 20-jarige van Soest was het zijn eerste goal in het shirt van Trappers.

In de tweede periode sloeg Herner tweemaal toe. Eerst was het een powerplaygoal van Ackers die Herner opnieuw aan de leiding bracht. In de 37e minuut bepaalde Kolb de eindstand op 1-3.

En ook dit seizoen kunnen we weer genieten van de foto's van Arie Leeuwesteijn.

Eerste Divisie

Het seizoen in de Eerste Divisie zou gisteravond van start moeten gaan met de wedstrijd tussen Zoetermeer en Heerenveen. Het duel moest echter worden afgelast zodat vandaag pas het seizoen zal losbarsten. De volgende wedstrijden staan op het programma.

20.00 uur: OrangeGas Capitals Leeuwarden – IJCU Dragons Utrecht
20.00 uur: Smoke Eaters Geleen – Nijmegen Devils
20.15 uur: Dordrecht Lions – Yeti’s Breda

Nieuwe goalie Zoetermeer

Zoetermeer Panters heeft een nieuwe goalie gestrikt voor dit seizoen. De 31-jarige Tomislav Hrelja zal de club versterken. Hrelja kwam het laatst uit voor Hijs Hokij Den Haag en was ook actief voor het Nederlands team op het laatste WK in 2019. Hrelja zal bij Zoetermeer een duo gaan vormen met Cas Neuman. Kevin Riedijk vertrok uit Zoetermeer en zal dit seizoen voor Nijmegen spelen.

Dalhuisen

Mike Dalhuisen boekte de tweede zege van het seizoen met zijn Poprad. De ploeg van Dalhuisen was met 7-1 te sterk voor Bystrica. Dalhuisen tekende voor een assist bij de tweede goal van Poprad. Door de zege staat Poprad op een voorlopige tweede plek met 6 punten uit 3 wedstrijden.

NHL Free Agents

Het is erg druk op de spelersmarkt in de NHL. Een hele hoop goalies wisselden van ploeg. New Jersey Devils haalde Corey Crawford. Calgary verwelkomde free agent Jacob Markstrom. Zijn oude ploeg Vancouver haalde daarop Braden Holtby binnen. Henrik Lundqvist tekende bij Washington Capitals, Cam Talbot deed hetzelfde bij Minnesota Wild en Dallas Stars wist Anton Khudobin aan boord te houden. Matt Murray verhuisde naar Ottawa, de goalie met Nederlandse roots was de afgelopen jaren actief in Pittsburgh.

Andere opmerkelijke transacties kwamen op naam van St. Louis en Toronto. De Blues wisten Torey Krug te strikken, Krug speelde al jaren voor Boston Bruins maar was nu een free agent. De Maple Leafs versterkten de verdediging met T.J. Brodie en de aanval met Wayne Simmonds.