48851417023 3b02e6b4db k

11 oktober 201923:15

Friday round-up: Trappers onderuit in Herne, Hijs te sterk voor Eaters, monsterzege Nijmegen

Tilburg Trappers leed in de Oberliga de eerste nederlaag van het seizoen. De ploeg verloor in Herne met 4-3. In de strijd om de Nederlandse beker was Den Haag te sterk voor Geleen en boekte Nijmegen een monsterzege op het Beneliga-team van Trappers.

Herner EV - Tilburg Trappers 4-3

Tilburg Trappers trof vrijdagavond op het eveneens ongeslagen Herner EV en leed zijn eerste nederlaag van het lopende Oberliga-seizoen. Tilburg werkte in de slotperiode een 3-1 achterstand weg, maar incasseerde amper een halve minuut na de gelijkmaker de tegentreffer die het duel in het voordeel van Herne besliste.

Trappers maakte halverwege de openingsperiode gebruik van een straf tegen Anthonly Calabrese om op de eerste de beste powerplay via Kilian van Gorp de score te openen. Voor ruim zestienhonderd toeschouwers, waaronder een groep meegereisde Tilburg-fans, was dat ook de enige treffer van de periode.

De tweede periode was qua doelpunten daarna helemaal voor de ploeg uit de Duitse mijnstreek. Via Dennis Fominych kwam Herne eerst langszij, anderhalve minuut later was het Christoph Ziolkowsky die Herne op voorsprong zette, waarna halverwege het duel Nils Liesegang een penaltyshot converteerde om de 3-1 in het voordeel van de thuisclub op het scorebord te brengen.

De comeback van Tilburg begon twaalf minuten voor tijd via de aansluitingstreffer van Jordy Verkiel en kreeg een vervolg met de gelijkmaker vijf minuten later van de stick van Jonne de Bonth. Patrick Asselin was echter de speler die 27 seconden later doel trof voor de winnende goal.

Liesegang had een goal en een assist namens Herne, bij Trappers tekenden Jordy van Oorschot en Max Hermens ieder voor twee assists. Tilburg ontvangt zondag in eigen huis de Piranhas uit Rostock. Herne mag op bezoek bij Leipzig, dat in Hamburg tegen zijn eerste verliespartij opliep. Hannover Scorpions won uit bij Rostock, waardoor Herne en Scorpions nu nog de enige ongeslagen ploegen zijn in de Oberliga Nord.

Cairox Hijs Hokij Den Haag - Microz Eaters Geleen 4-1

Den Haag boekte in de eigen Uithof de tweede overwinning van de competitie om de Beker van Nederland door met 4-1 te winnen van Geleen. De Haagse ploeg doorbrak daarmee een reeks van twee overwinningen op rij voor de Limburgse formatie. Bij Eaters debuteerde de vers aangetrokken Finse import Eetu Moksunen in de defensie.

Na een doelpuntloze eerste periode was het Doug Rose die Den Haag op voorsprong bracht. In het restant van de tweede periode liep Den Haag via goals van Justin Evers en Reinier Staats uit naar een comfortabele 3-0 voorsprong. Mike Verschuren deed namens Geleen nog wel iets terug tegen de club waar hij vorig jaar nog speelde, maar tot een comeback kwam het niet.

Thomas Roosendaal zorgde in de slotminuut van het duel voor de definitieve beslissing door de 4-1 binnen te schieten. Den Haag komt zaterdag alweer in actie in Heerenveen, terwijl Geleen op zondagavond in eigen stadion Nijmegen ontvangt.

Archieffoto: Robert Bos

2008 0672

Select 4-U Nijmegen Devils - Tilburg Trappers 16-1

Nijmegen maakte er vrijdagavond een doelpuntenfestijn van tegen het Beneliga-team van Tilburg Trappers. De heenwedstrijd in Stappegoor was door Nijmegen maar krap gewonnen, maar vanavond bestond er geen enkele twijfel over de einduitslag en werkten de spelers van Nijmegen aan hun statistieken. Trappers redde met nog minder dan twee minuten te spelen de eer via een teffer van Bryan Vos.

Bij Nijmegen was het punten rapen. De ploeg opende de score na vijf minuten spelen, scoorde daarna nog vier keer in de openingsperiode. In de tweede periode werd de score verdubbeld en tenslotte werd er in de slotperiode zes keer gescoord. Beide teams gebruikten tijdens het duel beide goalies.

Branden Eden scoorde drie keer voor Nijmegen en nam ook nog drie assists voor zijn rekening. Ook Cas Staps en Jeffrey Melissant waren drie keer succesvol, terwijl Oliver Pataky, Kai Willems en Raymond van der Schuit ieder twee keer scoorden. Ook Ritchie van Hulten was succesvol.

Nijmegen reist zondag af naar Geleen, terwijl Tilburg in eigen stadion Heerenveen ontvangt.