Tilburg Herne 201920 Mitch Bruijsten voor het doel

16 november 201900:02

Door Joep Meijsen

Friday Round-up: Trappers wint topper, Hijs klopt Devils, monsterscore Flyers

Tilburg Trappers staat los aan kop van de Oberliga Nord na de 6-3 zege op Herne. Den Haag won een spannende wedstrijd in Nijmegen en Heerenveen liet de teller oplopen tegen het Beneliga-team van Trappers.

Tilburg Trappers - Herner EV 6-3

Mitch Bruijsten had twee goals en een assist, terwijl ook Reno de Hondt twee keer doel trof in de topper in de Oberliga Nord tegen Herner EV. Door de zege staat Tilburg nu drie punten los aan kop van de ranglijst van de competitie.

Tilburg greep het initiatief in het duel met met twee goals in de openingsperiode. Mitch Bruijsten opende na ruim elf minuten spelen de score en dik zes minuten later was het De Hondt die de Trappers-voorsprong verdubbelde. Toen Kilian van Gorp er in de tweede periode zelfs 3-0 van maakte, leek er geen vuiltje aan de lucht voor Trappers. Iets meer dan een halve minuut later was het echter Dominik Piskor die zijn club voor het eerst op het scorebord bracht.

Dezelfde forward profiteerde van een straf tegen Jonne de Bonth door na vier minuten spelen voor de aansluitingstreffer te zorgen, maar Tilburg liet zich de kaas niet van het brood eten en liep via de tweede goals van Bruijsten en de Hondt uit naar 5-2. Via Tom Schmitz kwam Herne nog één keer dichterbij, maar een goal in het lege net van Diego Hofland bracht de eindstand op 6-3.

Diego Hofland had een goal en drie assists, Danny Stempher verzorgde drie assists en Delany Hessels had ook twee assists. Trappers vervolgt het seizoen komende zondag met een uitwedstrijd bij Rostock Piranhas dat met maar liefst 9-3 op zijn broek kreeg van Hannover Scorpions. Voor die ploeg was het de eerste overwinning sinds 13 oktober.

Select 4-U Nijmegen Devils - Cairox Hijs Hokij Den Haag 4-5

Nijmegen en Den Haag speelden op vrijdagavond een snelle wedstrijd tegen elkaar die uiteindelijk door Den Haag met 4-5 werd gewonnen. De winnende treffer kwam op naam van verdediger Doug Rose. Drie van de vier Nijmeegse treffers werden gescoord door Jeffrey Melissant, die op de vierde treffer een assist had.

De nieuwe coach van Nijmegen, Frank Gentges, bekeek de ontmoeting vanaf de tribune en liet de coaching op de bank over aan Frank Janssen. Gentges is nog herstellende van een ongeval. Hij zag een aantrekkelijke pot ijshockey, die goed op en neer ging met een paar prima doelpunten. Hij zal ongetwijfeld ook de nodige verbeterpunten voor zijn nieuwe ploeg hebben genoteerd.

Den Haag kwam na acht minuten spelen op voorsprong na een prima pass van Joey Oosterveld, die door Jasper Kick uitstekend werd binnengeschoten. De eerste powerplay van de wedstrijd leverde daarmee direct succes op. De gelijkmaker iets meer dan twee minuten later was niet minder fraai. De uitstekende schaatsactie was van Branden Eden, die de meegeschaatste Melissant op maat bediende. Melissant speelde vlak voor het einde van de periode nog een keer de hoofdrol, deze keer rondde hij een prima twee op één samen met Cas Staps af.

De 2-1 stand bleef lang op het scorebord staan, tot halverwege het duel Joey Oosterveld een uitgelezen kans kreeg om de score op gelijke hoogte te brengen. Nijmegen vond dat de goalie gehinderd werd door een man in de crease, maar scheidsrechter Hub van Grinsven was onverbiddelijk. Seconden later mocht Levi Houkes op de strafbank plaatsnemen en was Den Haag opnieuw succesvol met een man meer op het ijs. Jesse Gabrielle verzorgde de pass en de opgeschaatste Thomas Roosendaal schoot in de verre hoek raak. Den Haag opnieuw op voorsprong.

Het was misschien wel de leukste fase van de wedstrijd. Devils kreeg de volgende kans met een man meer op het ijs en sloeg ook direct toe. Melissant verzorgde deze keer de voorbereiding en Houkes zorgde bij de paal voor de onberispelijke afronding. Het publiek was nog amper op adem gekomen of Den Haag stond alweer op voorsrpong. Jesse Gabrielle liet zijn klasse zien met een uitstekende pass op Levi Boer die wel raad wist met deze mogelijkheid.

Ook daarmee was het echter nog niet voorbij. Een game misconduct tegen Reinier Staats vanwege een opstootje leverde Nijmegen een lange powerplay op. Toen ook nog Jasper Kick de strafbank mocht opzoeken was het vijf tegen drie en weer was het Melissant die Nijmegen op sleeptouw nam. Met nog maar een paar seconden te gaan in de tweede periode joeg hij een kanonskogel achter Brett Magnus.

Devils had in de openingsfase van de derde periode nog ruim twee minuten powerplay uit de straf tegen Staats over, maar deed daar niets mee. Met Jasper Kick terug op het ijs was het verdediger Doug Rose die de ontmoeting definitief in het voordeel van Den Haag besliste. Rose verschalkte doelman Deniz Mollen met een gemikt schot in de bovenhoek voor de 4-5. Nijmegen drong nog wel aan voor een gelijkmaker, maar slaagde er niet meer in iets af te dwingen.

Unis Flyers Heerenveen - Tilburg Trappers 15-1

De bijna 1200 toeschouwers in Thialf konden het telraam erbij pakken op vrijdagavond. Flyers handhaafde de ongeslagen status in de Beneleague met een verpletterende 15-1 overwinning op het tweede team van Tilburg Trappers. Bij Heerenveen kwamen veel verschillende spelers tot scoren. Juha Kiilholme scoorde drie keer, Adam Bezak, Brent Janssen en Trevor Petersen ieder twee keer en Jasper Nordemann, Wesley Zoutman, Jord Smid, Mark Hoekstra, Trevor Hunt en Lars den Edel ieder een keer. De enige tegengoal viel in de slotfase op de powerplay en kwam op naam van Damian Leppers.