Diego Hofland in actie voor Tilburg Trappers tegen Herforder EV.
Diego Hofland in actie voor Tilburg Trappers tegen Herforder EV. — © Arie Leeuwesteijn

27 februari 202108:38

Door Joep Meijsen

Friday round-up: Vrouwen, Trappers en Nagtzaam productief

Drie Nederlandse vrouwen kwamen tot scoren in de zege van SDE, Diego Hofland scoorde twee keer in de winst van Trappers en Nardo Nagtzaam had een goal en een assist in de zege van Peiting. Mike Dalhuisen scoorde zijn zevende van het seizoen. De round-up van vrijdag.

Oranjevrouwen

De Nederlandse vrouwen op het hoogste niveau in Zweden hadden vrijdag een succesvolle avond. Tegen het een plaats lager op de ranglijst geplaatst AIK werd met 4-0 gewonnen en de Nederlandse vrouwen namen drie van de vier goals voor hun rekening. Savine Wielenga had een goal en twee assists, Julie Zwarthoed had een goal en een assist, net als Kayleigh Hamers. Maree Dijkema had een assist. Hamers en Wielenga zijn de nummers een en twee op de topscorerslijst van de ploeg.

Tilburg Trappers - Herforder EV 6-3

Diego Hofland scoorde twee keer en Kevin Bruijsten en Max Hermens hadden ieder een goal en twee assists in de 6-3 zege in eigen huis van Tilburg Trappers op Herforder EV.

Voor Tilburg was het de vijfde overwinning op rij, maar tevens de vijfde wedstrijd op rij waarin de tegenstander drie keer tot scoren kwam. Tilburg heeft sinds 15 januari maar twee keer verloren, voor het laatst op 12 februari. In die periode zette Tilburg zich vast op de tweede plaats van de ranglijst in de Oberliga Nord, waarin koploper Hannover Scorpions al enige tijd niet in actie komt.

Via Jordy Verkiel en Kevin Bruijsten nam Tilburg binnen vijf minuten spelen een 2-0 voorsprong en keer nooit meer achterom. Max Hermens en Ninho Hessels maakten er nog voor de eerste pauze 4-0 van en via een treffer van Diego Hofland was de voorsprong halverwege het duel nog verder opgelopen.

Via Rinke (2) en Kovacs deed Herforder EV nog iets terug, maar de Tilburgse zege kwam niet meer in gevaar, onder meer door het tweede doelpunt van Hofland. Voor Trappers was het de derde ontmoeting met Herford dit seizoen en de derde overwinning. Het doelsaldo is 22-9 in het voordeel van Tilburg. De vierde en laatste wedstrijd tegen Herford staat voor 5 maart op het programma.

Tilburg zet het seizoen komende zondag voort met een uitwedstrijd bij Hamburg, dat vrijdagavond niet in actie kwam.

Nardo Nagtzaam

Nardo Nagtzaam had een goal en een assist in de 1-3 overwinning van EC Peiting tegen het veel hoger op de ranglijst geplaatste Starbulls Rosenheim. Het was de derde zege voor Peiting in de laatste vier wedstrijden, waardoor de ploeg uitzicht houdt op rechtstreekse plaatsing voor de play-offs. De treffer van Nagtzaam was zijn twintigste van het seizoen. Hij heeft 48 punten in 29 wedstrijden.

Mike Dalhuisen

Het HK Poprad van Mike Dalhuisen verloor vrijdag de uitwedstrijd bi Banska Bystrica met 4-3. Omdat rivaal Zvolen zijn wedstrijd wel won, zakt Poprad naar de tweede plaats van de ranglijst op het hoogste niveau in Slowakije. Mike Dalhuisen scoorde in het duel wel zijn zevende doelpunt van het seizoen. Hij zit nu op 25 punten in 42 wedstrijden. Dalhuisen stond ruim zeventien minuten op het ijs. Met zijn doelpunt een kwartier voor tijd verkortte Dalhuisen de achterstand tot een goal, maar Poprad slaagde er niet in om in de resterende speeltijd de gelijkmaker af te dwingen.

Guus van Nes

Voor Quinnipiac Bobcats en Guus van Nes was het een goede week, met op maandag een ruime 7-1 zege op LIU en een 4-2 overwinning tegen St. Lawrence. Van Nes speelde beide wedstrijden, maar pikte geen punten op