Trappers Vs Herne 16092017 Verkiel

10 januari 202023:05

Door Joep Meijsen

Friday roundup: Eaters grijpt naast cup, Trappers in OT langs Hamburg, ruime zeges Hijs en Devils

Neuwied legde met een zege op Geleen beslag op de eerste Inter Region Cup. Trappers had overtime nodig om Hamburg te verslaan en Den Haag en Nijmegen waren respectievelijk Antwerpen en Mechelen met ruime cijfers de baas.

'Die Bären' Neuwied - Microz Eaters Geleen 9-4 (3-1, 5-3, 1-0)

Neuwied is de eerste winnaar van de Inter Region Cup met teams uit de Beneliga en de Duitse Regionalliga West. De ploeg won wat in de praktijk de finale was tegen Geleen met 9-4. Jeff Smith had twee goals en vijf assists voor Neuwied. Nick Verschuren was betrokken bij alle Geleense treffers.

Voor iets minder dan 900 toeschouwers liep Neuwied in de eerste veertien minuten uit naar een 3-0 voorsprong en gaf die nooit meer weg. Later in het duel kwam Eaters nog wel terug van een 6-1 achterstand tot 7-4, maar kon geen ommekeer in het duel meer afdwingen.

Voor Geleen had Nick Verschuren twee goals en twee assists en kwamen ook Yoren de Smet en Marek Malinsky tot scoren. Bij Neuwied was Sam Aulie goed voor twee goals en vier assists en trof ook Kevin Wilson twee keer doel.

Tilburg Trappers - Hamburg Crocodiles 5-4 (OT) 1-0, 2-2, 1-2, 1-0)

Tilburg Trappers versloeg na een hectische slotfase in eigen stadion Hamburg in overtime de topper in de Oberliga Nord. Jordy Verkiel scoorde de winnende goal.

Met nog minder dan 50 seconden te spelen leek Jonne de Bonth de belangrijke winnende goal te hebben gescoord voor Trappers, maar Hamburg toonde veerkracht en wist met nog tien seconden op de klok alsnog op gelijke hoogte te komen. Het bonuspunt kwam echter uiteindelijk bij Trappers terecht.

Tilburg kende een vliegende start en wist al na iets meer dan een halve minuut wedstrijd te scoren via Danny Stempher. Na de eerste pauze was het de beurt aan Hamburg om snel te scoren via Bruns, maar goals van Kevin Bruijsten en Diego Hofland bezorgden de Brabanders een 3-1 voorsprong, al zorgde Bruns nog voor het einde van de tweede periode voor de aansluitingstreffer.

Zuravlev was tien minuten voor tijd verantwoordelijk voor de gelijkmaker, die de inleiding vormde tot de hectische slotfase. Max Hermens had drie assists, Kevin Bruijsten een goal en twee assists en Jonne de Bonth een goal en een assist.

Aangezien Hannover Scorpions in overtime Herne de baas was vrijdagavond, loopt Trappers ondanks het puntverlies toch weer een punt uit op de rivaal.

Archieffoto: Arie Leeuwesteijn

Cairox Hijs Hokij Den Haag - Antwerp Phantoms 10-0 (3-0, 4-0, 3-0)

Nieuwkomer Zach Doering had twee goals en drie assists in de 10-0 zege voor Den Haag op laagvlieger Antwerpen. Brett Magnus pakte de shutout voor de Haagse formatie, die voor bijna 1200 toeschouwers drie powerplaygoals en twee shorthanded goals scoorde.

Reinier Staats, Doug Rose (2), Donny van Musscher (2), Joey Oosterveld, Marco Bommezijn en Justin Evers namen de Haagse treffers voor hun rekening.

Select 4-U Nijmegen Devils - Mechelen Golden Sharks 6-1 (2-0, 2-0, 2-1)

Nijmegen Devils won de eerste wedstrijd onder leiding van de nieuwe coach Ronnie Plamont met 6-1 van Mechelen Golden Sharks. Branden Eden en Levi Houkes scoorden allebei twee keer en ook Jeffrey Melissant en Raymond van der Schuit waren succesvol voor de ploeg die aan het opwarmen is voor de bekerfinale. Mike Robinson verzorgde het enige tegendoelpunt.