Nijmegen Devils 2019 Levi Houkes scoort

23 februari 201907:24

Door Joep Meijsen

Friday roundup: Panters neemt achtste plek over

Zoetermeer Panters heeft in eigen huis op vrijdagavond gewonnen van Amsterdam en heeft daarmee de achtste plek op de ranglijst overgenomen. Nijmegen won met ruime cijfers van Tilburg. Levi Houkes scoorde vijf keer.

Zoetermeer Panters - Amsterdam Tigers 5-2

Zoetermeer en Amsterdam maken onderling uit wie er als laatste ploeg me mag doen aan de play-offs in de Beneliga. Vrijdagavond zorgde Panters ervoor dat zij de beste papieren hebben door thuis met 5-2 te winnen van Amsterdam. Zondagavond volgt echter de definitieve beslissing als beide teams hun laatste wedstrijd in de reguliere competitie spelen.

Voor achthonderd toeschouwers opende Zoetermeer na een doelpuntloze eerste periode de score via Marko van Leeuwen, waarna Valentijn Scheffe voor de 2-0 zorgde. Nog voor de tweede pauze was de score echter weer in evenwicht. Maarten Brekelmans pikte halverwege de ontmoeting de aansluitingstreffer mee, waarna John Versteeg kort voor het rustsignaal de stand weer in evenwicht bracht.

Zoetermeer trok echter in de slotperiode de wedstrijd alsnog naar zich toe. Berry Donders scoorde twee keer en ook Dusan Kmec kwam tot scoren waardoor Panters de wedstrijd met 5-2 wist te winnen. Hierdoor hebben beide teams nu één onderling duel gewonnen en staat het exact 9-9 in onderling doelsaldo dit seizoen. Deze tiebreakers kunnen nog een rol gaan spelen als de twee teams na zondag puntgelijk staan.

Zoetermeer speelt zondag uit bij Geleen, terwijl Amsterdam in eigen huis Antwerpen ontvangt. Panters heeft op de ranglijst een marge van twee punten.

Ahoud Devils Nijmegen - Tilburg Trappers

Nijmegen haalde vrijdagavond in eigen huis uit tegen Tilburg, 15-3. Levi Houkes scoorde vijf keer, RJ Reed was drie keer succesvol, Branden Eden was twee keer trefzeker, terwijl verder ook Rick van Haren, Justin Evers, Jeffrey Melissant, Nick de Jong en Marcel Kars het doel wisten te vinden. Tijn Jacobs scoorde twee keer namens Tilburg, dat ook Nikita Kamyshev zag scoren.

Nijmegen speelt zaterdagavond tegen Heerenveen en sluit de reguliere competitie komende woensdag af in Den Haag. Tilburg heeft nog een uitwedstrijd in Luik op het programma staan alvorens het seizoen voor hen eindigt.