Trappers Erfurt Bastings nov18

16 november 201823:41

Friday roundup: Tilburg hervat met zege, Nijmegen vernedert Geleen

Een bijna blessurevrij Tilburg won thuis met 6-1 van Erfurt in de Oberliga. In de Beneliga waren er zeges voor Nijmegen en Den Haag. In de Nederlandse beker won Heerenveen tegen Zoetermeer.

Oberliga: Tilburg Trappers - Black Dragons Erfurt

Er was een hoop goed nieuws vandaag in Tilburg. Brock Montgomery en Mickey Bastings maakten hun seizoensdebuut na lange blessures. De ziekenboeg is na de vrije week bijna helemaal leeg, alleen Nick de Ruijter ontbrak nog tegen Erfurt en Alexei Loginov ontbrak wegens privé-omstandigheden.

Makkelijk ging het niet voor Tilburg en Ian Meierdres moest veelvuldig zijn kwaliteiten laten zien. De goalie werd niet voor niets uitgeroepen tot man van de wedstrijd. Na de eerste periode stond er nog een 1-1 stand op het scorebord in Stappegoor met een goal van Kevin Bruijsten namens Tilburg. Ook zag de regerend kampioen captain Ivy van den Heuvel de wedstrijd verlaten na een high stick van Maurice Keil.

In de tweede periode nam Tilburg binnen zes minuten afstand van de tegenstander met goals van Kevin en Mitch Bruijsten en Max Hermens. Aan het begin van de derde periode tilde Danny Stempher en Nardo Nagtzaam de score naar 6-1.

Daarmee blijft Tilburg koploper in de Oberliga samen met Hannover Scorpions dat met 8-2 van Harzer Falken won.

Foto's: Arie Leeuwesteijn

Ahoud Devils Nijmegen - Microz Eaters Limburg

Nijmegen en Geleen waren beiden nog ongeslagen na twee wedstrijden in de Beneliga. Voor Geleen kwam daar op een harde wijze een eind aan. Devils kwam in de eerste periode op een 2-0 voorsprong door goals van Levi Houkes en Branden Eden. Een shorthanded goal van topscorer Reed betekende aan het begin van de tweede periode een mokerslag voor Geleen. Enkele minuten scoorde Levi Houkes zijn tweede van de avond en daarna haalde coach Andy Tenbult goalie Rowan Delil naar de kant. Zijn vervanger Michael Sterkens had ook een zware avond want binnen vier minuten voltooide Eden zijn hattrick: 6-0.

Lukasz Bartak redde de eer namens Geleen maar zag ook het Nijmeegse trio Houkes, Reed, Eden doorgaan met scoren. Uiteindelijk bleef de teller op 11-1 steken met vijf goals van Eden en drie goals voor Houkes en Reed.

Aan het eind van de wedstrijd was er nog een match penalty na een vechtpartij tussen Remco Knoren en Justin Evers. Beide spelers krijgen hierdoor automatisch twee wedstrijden schorsing.

Cairox Hijs Hokij Den Haag - Picnic Amsterdam Tigers

Na twee nederlaag in overtime, won Den Haag voor het eerst dit seizoen in de Beneliga. In eigen huis was de ploeg van Chris Eimers met 7-4 te sterk voor Amsterdam. Na de eerste periode ging Den Haag al soeverein met 4-0 aan de leiding door goals van Mike Verschuren, Donny van Musscher en Viktor Gibbs Sjödin (2x).

Den Haag liep daarna verder uit naar 7-1, Amsterdam wist in de laatste tien minuten driemaal te scoren om zodoende de eindstand wat draaglijker maakte.

Zoetermeer Panters - Unis Flyers Heerenveen

Heerenveen is in de bekercompetitie op jacht naar de eerste plek. In de voorlaatste wedstrijd won Flyers met 2-5 in en tegen Zoetermeer. Adam Bezak was belangrijk met drie goals. Ook Jasper Nordemann en Tony Demelinne scoorden voor de gasten. Thomas Borgman en Teris Wright verzorgden de productie namens Panters.

Morgen speelt Flyers de laatste wedstrijd in eigen huis tegen Den Haag. Bij een Friese overwinning met vier of meer doelpunten verschil is de eerste plaats een feit.