Al Til Dui 20200124 101

24 januari 202023:10

Door Joep Meijsen

Friday roundup: Trappers langs Duisburg; Devils walst over Leuven, Zege Hyc bij Zoetermeer

Tilburg Trappers liep verder uit aan kop van de Oberliga Nord met een thuiszege op Duisburg, Nijmegen maakte korte metten met Leuven en Herentals was uiteindelijk te sterk voor Zoetermeer.

Tilburg Trappers - Duisburg F√ľchse 5-2 (3-1, 2-0, 0-2)

Tilburg Trappers miste een behoorlijke handvol spelers vanwege blessures en het vertrek van de U20-ploeg van Oranje naar Zuid-Korea, maar had toch weinig moeite met Duisburg. Mitch Bruijsten voegde weer twee goals en een assist toe aan zijn totaal in een 5-2 overwinning voor de Brabanders.

Trappers wint daarmee zijn zeventiende thuiswedstrijd op rij. Mitch Bruijsten en Danny Stempher zetten Trappers op een 2-0 voorsprong, alvorens Duisburg via Kyle Gibbons iets terugdeed. Jonne de Bonth zorgde er echter in de slotfase van de eerste periode voor dat Tilburg toch met een voorsprong van twee goals kon gaan rusten.

In de tweede periode trok Tilburg daarna de wedstrijd definitief naar zich toe via de tweede treffer van Bruijsten en een goal van Diego Hofland. Duisburg scoorde in de slotperiode nog via Krämer, maar dat was slechts goed voor de statistieken. Raymond van der Schuit debuteerde bij Trappers.

Door de zege groeit de voorsprong van Tilburg bovenaan de ranglijst in de Oberliga Nord naar zes punten. Het betreft een inhaalwedstrijd, waardoor Herne niet in actie hoefde de komen. Trappers heeft nu nog een wedstrijd minder gespeeld dan de concurrent op de tweede plaats van de ranglijst. Die wedstrijd staat voor zondag op het programma tegen de nummer laatst in de competitie, Krefeld.

Select 4-U Nijmegen Devils - Leuven Chiefs 8-0 (2-0 2-0, 4-0)

Nijmegen Devils deed voor eigen publiek goede zaken in de strijd om een plek in de play-offs met een ruime 8-0 overwinning op het hoger geplaatste Leuven. Branden Eden was met drie goals en twee assists van groot belang voor Devils. Wessel Copier en Levi Houkes scoorden ieder twee keer.

Door de zege heeft Nijmegen ineens minder verliespunten dan Leuven op de ranglijst, terwijl Chiefs op de vijfde plaats staat en Nijmegen als nummer acht genoteerd staat. Wessel Copier opende de score na negen minuten spelen en in de slotminuut van de openingsperiode was het Jan Jarabek die op de powerplay voor de tweede Nijmeegse treffer zorgde.

Die score werd in de tweede periode verdubbeld via goals van nogmals Copier en captain Levi Houkes. De derde periode was daarna voor Branden Eden, die in iets meer dan drie minuten drie keer scoorde in de openingsfase. Levi Houkes zette daarna de kaartjes op de taart met de achtste Nijmeegse treffer. Deniz Mollen pakte de shutout.

Zoetermeer Panters - Era Renomar Hyc Herentals 3-8 (1-4, 2-1, 0-2)

Herentals kwam als een komeet uit de startblokken in de uitwedstrijd bij Zoetermeer Panters en stond na iets meer dan een kwartier spelen al op een 0-4 voorsprong. Halverwege het duel knokte Panters zich terug tot 3-4, maar uiteindelijk boekte Hyc toch nog een ruime 3-8 zege.

Joy Turpijn en Jared Henderson hadden ieder een goal en twee assists namens Zoetermeer. de andere treffer kwam van de stick van Ferenc Kocsis. Vincent Morgan had twee goals en een assist voor Herentals, dat verder Nathan Pancel drie keer zag scoren en Preston Shupe twee keer.