Al Til Ess 20191226 103

17 januari 202023:06

Door Joep Meijsen

Friday Roundup: Trappers loopt verder uit, Ruime zege Den Haag

Tilburg Trappers heeft vrijdagavond zijn koppositie in de Oberliga Nord versterkt. De ploeg won zelf met 3-5 in Essen en zag de nummers twee van de ranglijst verliezen. In de Beneliga boekte Den Haag een ruime zege.

Moskitos Essen - Tilburg Trappers 3-5 (2-0, 1-4, 0-1)

Tilburg Trappers deed goede zaken op vrijdagavond. De ploeg van coach Bo Subr won zelf met 3-5 in Essen, terwijl de enige concurrent op de ranglijst, Herne, onderuit ging in de derby tegen Duisburg. Daarmee staat Tilburg nu vier punten los aan kop, met twee wedstrijden minder gespeeld.

Na de eerste periode zag dat er een stuk minder florissant uit voor de drievoudige Oberliga-kampioen. Enrico Saccomani had twee keer gescoord voor de thuisploeg en daarmee Trappers op achterstand gezet. Tilburg sloeg echter in de tweede periode hard terug. Al na dertien seconden was het Jordy Verkiel die de rekening van Trappers opende, waarna Bartek Bison, Mitch Bruijsten en Jonne de Bonth er in het restant van de periode voor zorgden dat Trappers uitliep naar een 2-4 voorsprong.

Stähle deed nog iets terug namens Essen in de slotfase van de tweede periode, waardoor de marge in de derde periode minimaal bleef tot Mitch Bruijsten er een halve minuut voor het eindsignaal met een treffer in het lege net 3-5 van maakte. Danny Stempher had drie assists in het duel. Zondag is Saale Bulls Halle de volgende tegenstander voor Tilburg.

Cairox Hijs Hokij Den Haag - Tilburg Trappers 9-1 (2-0, 3-0, 4-1)

Den Haag behaalde voor ruim dertienhonderd toeschouwers op vrijdagavond een 9-1 zege op Tilburg. Donny van Musscher en Justin Evers scoorden allebei twee keer, terwijl ook Marco Bommezijn, Joey Oosterveld, Levi Boer, Maurice van der Schuit en Stace van Bentem bijdroegen aan de producte. Het enige Tilburgse doelpunt werd vroeg in de slotperiode gescoord door Wesley de Bruijn.