Trappers Vs Falken 2017 Kevin Bruijsten Viert Feest

31 januari 202023:41

Friday roundup: Trappers nipt langs Vossen, Flyers wint ook in Nijmegen en Den Haag te sterk voor Sharks

Kevin Bruijsten scoorde twee keer in de 4-3 zege van Tilburg Trappers in de thuiswedstrijd tegen Duisburg. Heerenveen pakte de winst in Nijmegen en Den Haag won thuis van Mechelen.

Tilburg Trappers - Duisburg Füchse 4-3 (0-0, 3-2, 1-1)

Tilburg Trappers won vrijdagavond met 4-3 van Duisburg. Kevin Bruijsten scoorde twee keer, terwijl ook Reno de Hondt en Danny Stempher trefzeker waren. Laatstgenoemde nam ook twee assists voor zijn rekening.

Trappers trad aan met een beperkte selectie. De ploeg heeft een aantal vaste krachten op pad met de U20 van Nederland en afwezigen vanwege blessures en schorsingen. Het zorgde er onder meer voor dat Damian Leppers, Bryan Vos en Ceaney van Uijtrecht speeltijd kregen.

Na een doelpuntloze eerste periode was het Duisburg dat na ruim 25 minuten de ban brak via Spister. Daarna greep Trappers echter duidelijk het initiatief. Bruijsten zorgde voor de gelijkmaker en De Hont en Stempher gaven Tilburg een duidelijk voordeel. De drie treffers vielen in iets meer dan vier minuten wedstrijd.

Via een powerplaygoal van Eckl kwam Duisburg in de slotfase van de tweede periode nog terug tot op één goal, maar die marge werd zes minuten na de tweede pauze hersteld door opnieuw Kevin Bruijsten. Kyle Gibbons zorgde er een paar minuten voor tijd voor dat de slotfase nog spannend werd, maar uiteindelijk pakte Tilburg de volle buit. D

De nummers twee en drie van de Oberliga Nord wonnen ook waardoor in de top van de ranglijst niets veranderde. Tilburg leidt met een marge van respectievelijk negen en 22 punten op Herne en Hamburg.

Archieffoto: Arie Leeuwesteijn

Select 4-U Nijmegen Devils - Unis Flyers Heerenveen 3-4 (0-2, 1-2, 2-0)

Adam Bezak had twee goals en een assist in de 3-4 zege voor Heerenveen tegen Nijmegen. Devils kwam in de slotfase nog terug tot een goal, maar moest toch opnieuw een nederlaag incasseren tegen Flyers. Jan Jarabek had twee goals en een assist voor Nijmegen.

Het was de derde ontmoeting tussen de twee ploegen in korte tijd, na de bekerfinale en de uitwedstrijd in Thialf. Flyers hield daarbij een honderd procent score. Devils moet het inmiddels doen zonder Raymond van der Schuit, Ritchie van Hulten en Cas Staps. De ploeg kwam via Juha Kiiholma vrijdagavond na een kwartier spelen op achterstand en zag Adam Bezak in de slotseconden van de ontmoeting de tweede Friese treffer voor zijn rekening nemen.

Via Trevor Petersen werd het in de openingsfase van de tweede periode zelfs 0-3, alvorens Nijmegen wat terugdeed via Jan Jarabek. Halverwege het duel zorgde Bezak er met zijn tweede van de wedstrijd voor dat de marge van drie goals werd hersteld en de ploeg met een 1-4 voorsprong de tweede pauze inging.

In de slotperiode was het eerst Jan Jarabek en daarna Nick de Jong die ervoor zorgden dat Nijmegen terugkwam tot op één goal, maar de ploeg van coach Ronnie Plamont slaagde er in de resterende speeltijd niet in de gelijkmaker af te dwingen.

Cairox Hijs Hokij Den Haag - Mechelen Golden Sharks 6-2 (2-1, 2-0, 2-1)

Zach Doerring toonde zijn kwaliteiten aan het thuispubliek in Den Haag met drie goals en een assist in de 6-2 overwinning op Mechelen. Justin Evers, Stace van Bentem en Jelle Kronenburg waren de andere doelpuntenmakers. Kevin Miller en Mick op de Beeck verzorgden de Mechelse productie.