T Ilburg Leipzig 03 Feb19

9 februari 201907:44

Friday roundup: Vijfde zege op rij voor Tilburg

Tilburg Trappers won vrijdagavond voor de vijfde maal op rij. In eigen huis was Trappers te sterk voor Leipzig. In de Beneliga won Den Haag van Leuven en waren er ruime zeges voor Heerenveen en Nijmegen.

Oberliga: Tilburg Trappers - EXA Icefighters Leipzig

Leipzig staat weliswaar pas op een negende plek in de Oberliga, maar is zeker geen eenvoudige tegenstander. Aan het begin van het seizoen verloor Tilburg al eens in Leipzig en ook vrijdagavond in Stappegoor was het hard werken voor Tilburg.

De bezoekers namen in de eerste periode een 0-2 voorsprong voor het toeziend oog van 2600 toeschouwers. In de tweede periode draaide Tilburg de achterstand om in een 3-2 voorsprong. De gebroeders Bruijsten en Danny Stempher zorgden voor de doelpunten. Toch kwam Leipzig nog voor de tweede pauze op gelijke hoogte via Schneider.

Na zes minuten in de derde periode pakte Tilburg via Brock Montgomery opnieuw een voorsprong. Vijf minuten voor tijd zorgde Mitch Bruijsten shorthanded voor wat extra zekerheid. Het slotakkoord was voor Leipzig, de Fin Paavilainen die de eindstand op 5-4 bepaalde.

Hannover Scorpions boekte een 4-0 overwinning op Hamburg waardoor Tilburg nog altijd zeven punten voorsprong heeft aan kop van de Oberliga Nord. Opvallend genoeg wonnen de twee slechtste ploegen van de Oberliga Nord ook op vrijdag. Preussen Berlin versloeg Erfurt Black Dragons met 3-2 en Harzer Falken won met 3-6 in en tegen Duisburg.

Foto's Arie Leeuwesteijn

Comeback in Den Haag

Cairox Hijs Hokij Den Haag herstelde zich van de verloren bekerfinale. In eigen huis won Den Haag met 5-4 van Chiefs Leuven nadat de Belgische ploeg na een half uur nog met 0-4 aan de leiding ging. Alec James scoorde tweemaal in de eerste periode, daarna voegde Rino Dhondt en Dries Blockx nog twee treffers toe. Het was voor Chris Eimers het teken om goalie Cas Neuman naar de kant te halen voor Tomislav Hrelja die de rest van de wedstrijd het doel schoon zou houden.

Nog voor het einde van de tweede periode kwam Den Haag terug tot 2-4 via Viktor Gibbs Sjödin en Oliver Pataky. In de laatste tien minuten van de wedstrijd voltooide Den Haag de comeback met goals van Sjödin, Alan van Bentem en Pataky.

Veel doelpunten, weinig spanning

UNIS Flyers Heerenveen vierde de terugkeer in Thialf met een 15-1 overwinning op Tilburg Trappers Toekomstteam. Brent Janssen, Adam Bezak, Ronald Wurm en Marc Nijland hadden allen twee goals. De pas 16-jarige Frits Doop scoorde de vijftiende treffer en zijn eerste voor Flyers in de Beneliga.

Ook de kersverse bekerwinnaar Ahoud Devils Nijmegen had weinig moeite in eigen huis met Mechelen Golden Sharks. Nijmegen boekte een 10-2 zege. Topscorer RJ Reed scoorde maar liefst vijfmaal voor Devils.