Hyc leirs dries skate 1213

9 november 201423:07

Door Joep Meijsen

Game 2: eerste nederlaag Trappers

Herentals klopte Tilburg in de tweede wedstrijd van de best-of-three met 3-2 en bracht de regerende lands- en bekerkampioen daarmee de eerste nederlaag van het seizoen toe. Dinsdag wordt de serie beslist in Tilburg.

Vrijdag was het niveauverschil tussen Trappers en Herentals nog erg groot. Maar Herentals is op de eigen baan voor iedereen een geduchte tegenstander en voor maar liefst 875 toeschouwers was het Dries Leirs die in de slotminuut het gelijke spel tussen de beide teams wist te doorbreken. Tyler Melancon had assists op twee van de treffers van Hyc. Bjorn Willemse was betrokken bij beide Trappers-goals.

Na een doelpuntloze eerste periode kwam Herentals ijzersterk uit de startblokken. Binnen tien seconden lag de puck al achter doelman Ian Meierdres, waarbij het Maxime Pellegrims was die de treffer op zijn naam bracht. Lang duurde de vreugde niet. Nog geen anderhalve minuut later was het Keaton Hartigan die de puck uit zijn net kon halen. Mickey Bastings verzorgde die gelijkmaker. Toen Bob Teunissen er halverwege de wedstrijd 1-2 van maakte, leek Tilburg op weg naar de finale.

Een straf tegen Dries Leirs bood Herentals de kans op de gelijkmaker. Shorthanded was het Tyler Melancon die Nick Prockow bediende. De derde periode verliep daarna zonder incidenten, tot het winnende doelpunt van Leirs in de slotminuut. Dinsdagavond vanaf 20.00 uur volgt het antwoord op de vraag wie de tegenstander wordt van Heerenveen in de bekerfinale in Eindhoven.