Guus van Nes in actie voor Quinnipiac
Guus van Nes in actie voor Quinnipiac — © GoBobcats.com

18 december 202007:36

Door Joep Meijsen

Game Day: Eerste échte thuiswedstrijd voor Trappers

Het is een bijzondere Game Day op deze vrijdag. Er wordt weer competitief gespeeld op Nederlands ijs. Tilburg Trappers mag dankzij de versoepeling van het kabinet rond topsport voor het eerst weer in eigen hal spelen. Verder is Guus van Nes met Quinnipiac begonnen aan het seizoen en komen Mike Dalhuisen en Nardo Nagtzaam in actie.

Tilburg Trappers - Herforder Ice Dragons

Tilburg Trappers speelt vanavond voor de tweede keer in korte tijd tegen Herford. Het is echter wel een moment waarop de club lang heeft moeten wachten, de eerste wedstrijd in de eigen ijshal. Natuurlijk zonder publiek, maar voor de spelers een wedstrijd zonder uren in de bus en dat zorgt vermoedelijk voor nieuwe energie in de competitie. Herford zou eigenlijk zondag naar Tilburg komen, maar vanwege quarantaine van de oorspronkelijke tegenstander, Erfurt, is de wedstrijd naar voren gehaald. Tilburg heeft voor zondag nu een uitwedstrijd in Rostock op het programma staan.

Trappers boekte zondag de hoogste zege tot nu toe dit seizoen met de 2-9 zege in Herford. Giovanni Vogelaar, die nu de Beneliga niet herstart vermoedelijk het seizoen kan afmaken bij Trappers, scoorde twee keer, Ties van Soest had twee goals en een assist, Jonne de Bonth een goal en twee assists en Mickey Bastings drie assists. Het was een regelmatige zege voor Trappers met twee goals in de eerste periode, drie in de tweede en vier in de derde. Daarmee werkte Trappers aan het eigen doelsaldo. De ploeg staat nu op +14, alleen koploper Hannover Scorpions heeft een positievere balans. Met 21 tegengoals heeft Tilburg de minst gepasseerde defensie van de competitie.

Herford heeft juist de meest gepasseerde verdediging met al 57 tegengoals in 11 wedstrijden en een balans van -21. Het lijkt dus een nieuwe kans voor Trappers om het doelsaldo een impuls te geven. De ontmoeting begint om 20.00 uur en kan live bekeken worden via SpradeTV. In totaal zijn er vijf wedstrijden in de Oberliga Nord, waarbij koploper Hannover Scorpions de Piranhas uit Rostock ontvangt.

Guus van Nes

Het nieuws rondom het Nederlandse ijshockey was de laatste dagen niet goed, maar er komt toch weer een Nederlander in actie. Guus van Nes speelt ook dit jaar voor Quinnipiac op het hoogste universiteitsniveau in de Verenigde Staten en zijn ploeg speelt vanavond de derde wedstrijd in vijf dagen. Afgelopen maandag werd met 9-2 gewonnen van Sacred Heart en op woensdag werd dat met een 1-2 zege nog eens dunnetjes overgedaan. Vannacht is Bowling Green de tegenstander in de derde wedstrijd van het seizoen. Van Nes pikte in de eerste wedstrijd al direct een goal en een assist op en is +2 voor het seizoen.

Mike Dalhuisen

HK Poprad van Mike Dalhuisen verdedigt zijn koppositie in Slowakije met een wedstrijd tegen Jegesmedvék Miskolc. De ploeg heeft een voorsprong van twee punten op HK Nitra dat een wedstrijd meer gespeeld heeft en vijf punten meer dan Zvolen dat een wedstrijd minder gespeeld heeft. Na 20 wedstrijden heeft Dalhuizen 5 goals en 10 assists en is met +24 de speler met de beste statistieken in zijn ploeg. Dalhuisen had tenminste één punt in drie van zijn vijf wedstrijden. De ontmoeting begint om 18.00 uur.

Nardo Nagtzaam

Nardo Nagtzaam speelt met EC Peiting vanavond om 20.00 uur tegen Höchstadter EC dat exact gelijk staat met Peiting in aantal wedstrijden en punten. Peiting is de nummer negen en de tegenstander de nummer tien in de 13 teams tellende Oberliga Süd. Nagtzaam is de clubtopscorer met 4 goals en 9 assists in de negen ontmoetingen die Peiting tot nu toe afwerkte dit seizoen.