IMG 7781

26 oktober 201808:10

Door Joep Meijsen

Game Day: Essen komt op bezoek

Trappers speelt vanavond thuis de kraker tegen Essen, Nijmegen ontvangt Geleen en zaterdag staat de tweede editie van de derby tussen Zoetermeer en Den Haag op het programma. Kortom, weer een heerlijk weekeinde ijshockey voor de boeg. De wekelijkse vooruitblik.

26 oktober, 20.00 uur: Tilburg Trappers - ESC Wohnbau Moskitos Essen

Wedstrijden tussen Tilburg en Essen waren de afgelopen jaren vaak krakers. Coach Frank Gentges van de Moskitos zorgt ervoor dat zijn spelers op scherp staan tegen de Nederlandse tegenstander. Het wordt de tweede ontmoeting tussen de twee teams dit seizoen en Trappers won het uitduel op 28 september met 1-2. Lars Grözinger bracht Essen op voorsprong, maar Max Hermens zorgde voor de gelijkmaker, terwijl Giovanni Vogelaar tien minuten voor tijd het winnende doelpunt voor zijn rekening nam. Essen is tot nu toe dit seizoen een middenmoter met pas vijf overwinningen in tien wedstrijden. Trappers moest vorige week de koppositie afstaan, maar heeft nog wel de minste verliespunten in de Oberliga Nord. De ziekenboeg van Tilburg wordt langzaam leger, Kevin Bruijsten en Alexei Loginov keren terug in de opstelling. Max Hermens ontbreekt wegens een schorsing. De ontmoeting staat onder leiding van Patrick Leven, met Sebastian Licau en Julian Rieneck.

26 oktober, 20.30 uur: Ahoud Devils Nijmegen - Microz Eaters Geleen

De nummers één en drie van de bekercompetitie in Nederland. Geleen won tot nu toe dit seizoen alle wedstrijden, waaronder vorige week van Den Haag en Heerenveen. Nijmegen boekte vorige week zeges op Amsterdam en Zoetermeer om zichzelf beter te positioneren voor een plek in de halve finales van de beker. Het eerste duel tussen de beide teams eindigde enkele weken geleden in een 7-1 overwinning voor Eaters. Nick Verschuren scoorde drie keer in die wedstrijd. De volledige top zeven van de topscorerslijst staat vanavond op het ijs in het Triavium. RJ Ross, Branden Eden en Levi Houkes namens Nijmegen, Lukasz Bartak, Nick Verschuren, Lars van Sloun en Vadim Gyesbreghs aan de kant van Geleen. Deze zeven spelers waren gezamenlijk dit seizoen al goed voor 54 doelpunten. Debby Hengst leidt de ontmoeting samen met Aschwin van Loon en Nick Verbruggen.

26 oktober, 20.30 uur: Cariox Hijs Hokij Den Haag - Tilburg Trappers (Beneliga)

Den Haag komt wat moeizaam op gang dit seizoen. Vorig weekeinde waren er een nederlaag tegen Geleen en een overwinning in overtime tegen Amsterdam en vooralsnog staat de verdedigende bekerkampioen maar op de vijfde plaats van de ranglijst. De club heeft met pas vijf wedstrijden wel de minste ontmoetingen van iedereen in de benen. De ploeg maakte deze week bekend dat aanvaller Donny van Musscher terugkeert in de opstelling. Tilburg kan wellicht profiteren van het feit dat in het Oberliga-team enkele spelers terugkeren in de opstelling, maar is bezig aan een lastig seizoen. Vorige week kwam de ploeg zelf niet tot scoren, maar werden wel 22 goals ge√Įncasseerd. De ploeg heeft nu vier wedstrijden op rij zelf niet gescoord. Het is de eerste van twee ontmoetingen in de bekercompetitie tussen Den Haag en Tilburg. Pascal Keus is de referee van dienst, met Louis Beelen en Mike Doomen op de lijnen.

27 oktober, 18.00 uur: Amsterdam Tigers - Unis Flyers Heerenveen

Amsterdam snoepte vorige week in eigen huis een puntje af van Den Haag, maar verloor in Nijmegen. Voor Heerenveen was er een ruime zege op Tilburg en verlies in Geleen. De eerste ontmoeting tussen deze twee teams was niet heel erg spannend. Na twintig minuten stond Flyers al op 3-0 en de Friese formatie liep uiteindelijk uit naar een 8-0 zege. Ronald Wurm scoorde drie keer. Amsterdam staat op de vierde plaats van de ranglijst, maar heeft meer wedstrijden gespeeld dan achtervolgers Zoetermeer en Den Haag. Ivan Muso, John Versteeg en Calvin Pohlman hebben allen zes punten dit seizoen, waarbij Muso met vier treffers de topschutter is. Adam Bezak en Ronald Wurm scoorden ieder al acht keer tijdens de lopende jaargang. Marco Postma heeft in zes wedstrijden al twaalf assists. Martin de Wilde hanteert samen met Stef Oosterling en Gert-Jan Zigterman de fluit.

27 oktober, 20.15 uur: Zoetermeer Panters - Cairox Hijs Hokij

Den Haag zal vermoedelijk niet hebben verwacht dat de zege op Zoetermeer vroeg in de bekercompetitie tot nu toe de enige overwinning in reguliere speeltijd zou zijn. Op 5 oktober werd het 7-3 voor Den Haag. Oliver Pataky en Mike Verschuren hadden allebei twee goals in dat duel. Voor de ranglijst is het een belangrijke wedstrijd. Zoetermeer heeft op de vijfde plaats één punt meer dan Den Haag op de zesde plek, al moet Hijs op het moment van schrijven eerst nog het duel tegen Tilburg afwerken. Beide ploegen hebben nog volop uitzicht op de halve finales van de beker. Valentijn Scheffe scoorde al zeven keer voor Zoetermeer, Oliver Pataky vezamelde negen punten in vijf duels namens Den Haag. Ramon Sterkens is de scheidsrechter, met Aschwin van Loon en Joeren van den Berg op de lijnen.

28 oktober, 15.00 uur: Tilburg Trappers (Beneliga) - Amsterdam Tigers

De uitwedstrijd in Amsterdam was tot nu toe de enige ontmoeting van Trappers waarin de ploeg competitief was. Tigers moest twee keer terugkomen uit achterstand om uiteindelijk via een goal van Donny Pohlman de wedstrijd met 3-2 in eigen voordeel te beslissen. Referee is Pascal Keus, met Thibo Christiaens en Marine Dinant als de linesmen.

28 otkober, 17.00 uur: Unis Flyers Heerenveen - Ahoud Devils Nijmegen

Flyers won enkele weken geleden met 2-5 in Nijmegen, waarbij Ronald Wurm en Tony Demelinne ieder twee keer tot scoren kwamen. Het duel staat onder meer in het teken van het nieuwe ijshockeylied dat Flyers heeft laten maken, waarover later meer vandaag op IJshockeynederland.nl. Martin de Wilde heeft samen met Dave van Alphen en Mike Doomen de leiding over het duel.

28 oktober, 19.00 uur: Microz Eaters Limburg - Zoetermeer Panters

Eaters won de uitwedstrijd in Zoetermeer met 0-3, waarbij Lukasz Bartak twee keer scoorde en Rowan Delil de shutout op zijn naam bracht. Jeffrey den Ridder is de referee van dienst, samen met Chris van Grinsven en Wessel Weert.

28 oktober, 18.15 uur: Saale Bulls Halle - Tilburg Trappers

Halle staat net als de eerste tegenstander van Tilburg dit weekeinde, Essen, in de middenmoot van de Oberliga Nord. Nathan Burns en Tyler Mosienko zijn tot nu toe de topscorers van de club waar Raphael Joly nog altijd afwezig is. Göran Noeller, Richard Belitz en Alexander Mänicke vormen het arbitrale trio.