Hijs uithof overzicht stadion 1011

7 oktober 201612:10

Door Joep Meijsen

Game Day: Haaglandse derby in de Uithof

Vooruitblik op een weekend met beker en Oberliga ijshockey

Het is game day in de bekercompetitie en de Oberliga. In de Uithof treffen regionale rivalen Hijs en Panters elkaar, terwijl Tilburg in Hannover op zoek gaat naar de eerste uitpunten. Een vooruitblik naar het speelweekeinde.

Den Haag ‚Äď Zoetermeer

De eerste Haaglandse derby van het seizoen wordt gespeelde in het bekertoernooi in poule B. Voor Hijs is het de eerste wedstrijd in deze competitie. Afgelopen weekeinde won de ploeg van Chris Eimers wel zijn eerste offici√ęle wedstrijd van het nieuwe jaar, maar dat was voor de BeNeLiga tegen Eindhoven. Zoetermeer opende het seizoen met een ruime 8-1 overwinning op Groningen.

Het is de eerste ontmoeting tussen de twee regionale rivalen sinds 26 februari, toen voor de beide teams kwalficatie voor de play-offs in de BeNeLiga op het programma stond. Voor bijna drieduizend toeschouwers ontspon zich een spannende ontmoeting, waarin de Haagse ploeg met 5-3 aan het langste eind trok. De winnende goal kwam op naam van Marcel Kars.

De selecties van beide teams kennen de nodige mutaties. Bij Hijs zijn Fabian Schotel, Jeff Smith, Joey Ooserveld, Raymond van der Schuit en Filip Martinec toegevoegd aan de selectie. Zoetermeer heeft Kevin Riedijk en Ludek Skop aan het team toegevoegd. Laatstgenoemde had in zijn eerste wedstrijd direct een goal en vier assists.

De ontmoeting in De Uithof begint om 20.30 uur en staat onder leiding van Pascal Keus, Aschwin van Loon en Stef Oosterling

Nijmegen ‚Äď Den Bosch

Zowel Nijmegen als Den Bosch begonnen de strijd in Poule A van het bekertoernooi met een punt. De Bosschenaren verloren in eigen huis na penaltyshots van Tilburg, terwijl Nijmegen in overtime werd geklopt in Geleen. Bij Nijmegen ontbreekt nieuwe aanwinst Kim Wikström nog. De wedstrijd in het Triavium staat voor vanavond 20.30 uur op het programma. Martin de Wilde fluit, met Nick Verbruggen en Matthijs Ruijsch op de lijnen.

Tilburg ‚Äď Geleen

Tilburg en Geleen verspeelden beiden een punt in de bekercompetitie in Poule A, maar wisten wel te winnen. Dat geeft een vroeg voordeel in de poule die maar vier teams telt. Bij Trappers ontbraken vorige week de nodige belangrijke spelers door transferproblemen en blessures. Geleen pakte enkele weken geleden al een beker en dat zal de ploeg vertrouwen hebben gegeven. Beide teams staan zondagavond om 19.00 uur nogmaals tegenover elkaar, maar dan in Glanerbrook.

De ontmoeting in Stappegoor begint vanavond om 20.30 uur. Het arbitrale trio bestaat uit Ramon Sterkens, Edwin van der Laak en Mike Doomen.

Hannover Scorpions ‚Äď Tilburg

Trappers gaat vanavond in de Oberliga op zoek naar het eerste punt buiten eigen stadion. Eerder waren er nederlagen uit bij Saale Bulls en Hannover Indians. Het enige Trappers-doelpunt afgelopen zondag in Hannover kwam van de stick van Mitch Bruijsten. De eindstand was 4-1. Na vier wedstrijden spelen staat Tilburg op de tiende plaats in de competitie.

Dat is nog altijd drie plaatsen hoger dan de tegenstander van vanavond. Scorpions wist pas drie punten te verzamelen tot nu toe dit seizoen. Zoals Tilburg nog op de eerste punten uit wacht, zo wacht Hannover nog op de eerste zege voor de eigen fans.

Bij Hannover treft Tilburg een oude bekende. Kyle DeCoste droeg vorig jaar nog het shirt van Trappers. In vier wedstrijden verzamelde hij al vier goals en drie assists. Daarmee is hij echter niet de topscorer van de ploeg, dat is de 33-jarige Christoph Koziol, die naast zijn ene treffer ook zeven assists op zijn naam bracht. Sachar Blank speelde ooit ruim vierhonderd wedstrijden in de DEL en is dus ook een speler om op te letten. De ploeg kreeg in vier wedstrijden al achttien goals tegen, wat de lage plaats op de ranglijst verklaart.

De wedstrijd begint om 19.30 uur in Hannover.

Andere wedstrijden dit weekeinde

Eindhoven, de enige ploeg die niet meedoet aan de bekercompetitie, speelt zaterdag in eigen huis tegen Nijmegen. In poule B van de beker staan nog drie ontmoetingen op het programma. Zaterdag ontvangt Panters Amsterdam en speelt Groningen gastheer voor Heerenveen. Zondagavond staat Amsterdam tegen Groningen op het programma.