1910 0402

29 december 201808:47

Door Joep Meijsen

Game Day: Halve finales beker

Het weekeinde in de Beneliga staat in het teken van de halve finales van de beker. In de Game Day een korte blik vooruit op twee boeiende series.

Unis Flyers Heerenveen - Ahoud Devils Nijmegen

29-12: Leeuwarden, 17.00 uur: Heerenveen - Nijmegen
30-12: Nijmegen, 18.00 uur: Nijmegen - Heerenveen
Datum en tijd eventueel derde duel nog niet bekend

Heerenveen en Nijmegen wonnen ieder één van de onderlinge ontmoetingen in de bekercompetitie. Beide teams wonnen hun uitwedstrijd met 2-5. Het duel van zaterdag wordt wel in een andere hal gespeeld, door de problemen met de constructie in Heerenveen is Leeuwarden de plaats van handeling voor het duel tussen de twee voormalige landskampioenen.

Beide teams kenden afgelopen weekeinde een goede generale. Heerenveen won in eigen huis van Amsterdam en was daarna succesvol in het uitduel in Leuven. Nijmegen kwam maar één keer in actie en won de lastige uitwedstrijd in Luik. Heerenveen is in principe compleet, terwijl bij Nijmegen topscorer RJ Reed de serie aan zich voorbij moet laten gaan. Hij is geblesseerd, maar zou vanwege een schorsing toch het eerste duel in de serie al missen.

Foto: Paul Nicolaassen

31427302737 a77531e52d k

Microz Eaters Limburg - Cairox Hijs Hokij Den Haag

29-12: Geleen, 20.30 uur: Geleen - Den Haag
30-12: Den Haag, 19.00 uur: Den Haag - Geleen
02-01: Geleen, 20.30 uur: Geleen - Den Haag (indien noodzakelijk)

Geleen won met overtuiging de bekercompetitie en plaatste zich zo als de nummer één voor de halve finales van de beker. Ook in de reguliere competitie van de Beneliga staat Eaters weer fier bovenaan, wat aangeeft dat de ploeg van Andy Tenbult zijn goede vorm heeft vastgehouden. Eaters won beide duels in de Bekercompetitie met ruime cijfers, 1-6 en 4-1.

Den Haag mist in ieder geval de Slowaak Oliver Pataky vanwege een hersenschudding en captain Alan van Bentem vanwege een schorsing. Viktor Gibbs Sjödin en Jasper Kick misten ook wedstrijden recent, maar komen mogelijk wel in actie, zo meldt AD. Eaters heeft met Renzo Meulenbeek en Sebastian Kragt ook twee afwezigen.

Foto: Robert Bos