Stock - piramide van pucks
— © Marco Spelten/IJshockey.com

26 december 202007:16

Door Joep Meijsen

Game Day: Kerstwedstrijd tegen Diez-Limburg

Tilburg Trappers wisselt de kerstballen in voor pucks en krijgt tegen Diez-Limburg de kans zijn zegereeks verder uit te bouwen. Nardo Nagtzaam heeft een cruciale pot op het programma staan, terwijl Guus van Nes zijn sterke seizoen tot nu toe een vervolg geeft. Het is Game Day.

Tilburg Trappers - Diez-Limburg Rockets

Tilburg Trappers laat vanmiddag het kerstdiner zakken met de tweede ontmoeting deze competitie met Diez-Limburg. De twee ploegen stonden op 11 december al tegenover elkaar en die ontmoeting vormde het begin van de zegereeks van vijf wedstrijden die Trappers op dit moment aan elkaar heeft geregen. De wedstrijd werd uiteindelijk met 4-3 gewonnen, waarbij het door twee late tegengoals nog even spannend werd. Diego Hofland en Danny Stempher hadden een goal en een assist.

Voor Trappers is het The Most Busy Week of the Year met vijf wedstrijden in tien dagen. Fijn dus dat de ploeg zijn thuiswedstrijden weer in eigen stadion kan spelen en dus niet voortdurend in de bus zit op weg naar uitwedstrijden. Diez-Limburg is bezig met een matige serie. De ploeg won pas drie wedstrijden dit seizoen en heeft sinds 4 december niet meer gewonnen. Eerder deze week werd het tegen Rostock wel spannend, maar was er uiteindelijk een 4-5 nederlaag.

De oud-Beneliga-spelers doen het statistisch wel goed. Thomas Matheson, ex-Luik, heeft 17 punten in 12 wedstrijden en RJ Reed, ex-Nijmegen, 11 in 10. Maar vooralsnog is de ploeg met 9 punten uit 12 wedstrijden een van de laagvliegers in de Oberliga Nord dit seizoen. Alleen de andere nieuwkomer in de competitie, Hamm heeft minder punten, maar wel twee wedstrijden minder gespeeld.

De wedstrijd staat voor vanmiddag om 15.00 uur op het programma en is live te zien via Sprade TV.

Oberliga

Drie andere wedstrijden in de Oberliga Nord vandaag. Hannover Indians ontvangt Krefeld, Hannover Scorpions neemt het op tegen Herford en Herne ontvangt Hamm.

Nardo Nagtzaam

Nardo Nagtzaam en EC Peiting hebben een belangrijke wedstrijd tegen Lindau Islanders op het programma staan in de Oberliga S√ľd. Het is de nummers 10 en 11 van de competitie, waarbij Peiting nog net op een plek staat die recht geeft op voorronde play-offs en Islanders daar net buiten valt. Het verschil in punten tussen de twee teams is twee. Peiting won twee van zijn laatste vijf wedstrijden en met 16 punten in 12 wedstrijden is Nagtzaam de clubtopscorer.

Guus van Nes

Voor Guus van Nes begint het seizoen nu echt op stoom te komen met de derde wedstrijd sinds 22 december. Een dubbele overwinning op Holy Cross vormt de inleiding op de ontmoeting vandaag met American International College. Guus van Nes is met een prima seizoen bezig met een goal en vijf assists. De Nederlandse international deelt daarmee de derde plek op de topscorerslijst van de ploeg. Hij speelde alle zes de wedstrijden. De ontmoeting van vandaag begint om 19.00 uur lokale tijd.