Trappers vs Scorpions 2018 duel

22 november 201908:17

Door Joep Meijsen

Game Day: Koploper tegen koploper in Thialf

Het is gelukkig weer bijna weekend. Dat betekent dat het Game Day is op verschillende niveaus. Trappers wacht de uitdagende ontmoeting met het makkelijk scorende Hannover Indians, in Thialf staan de koplopers in de Beneliga en Regionalliga West tegenover elkaar en in het Triavium staat een ontmoeting tussen Nijmegen en Tilburg op het programma. Ook in de Eerste Divisie wordt vanavond gespeeld. IJshockeynederland.nl zorgt in de rubriek Game Day voor de voorpret.

20.00 uur: Tilburg Trappers - Hannover Scorpions

Tilburg Trappers treft met Hannover Scorpions een tegenstander die sterk aan het seizoen begon, daarna een hele serie miskleunen noteerde en nu langzaam weer aan het opkrabbelen is. Het is opnieuw een ontmoeting met een tegenstander die weliswaar een goede naam heeft, maar die statistisch gesproken met weinig zelfvertrouwen in de bus naar Nederland zal stappen. Trappers speelde in eigen huis de afgelopen jaren twaalf keer tegen Scorpions en stapte twaalf keer als winnaar van het ijs.

De ploeg van Dieter Reiss won dit seizoen de eerste zes wedstrijden, verloor op 8 oktober in overtime in eigen huis van Tilburg en haalde sindsdien nog maar vier punten. De club greep begin deze maand in en stuurde Mike Robinson en Kevin Miller naar huis. Met Mario Trabucco werd een 32-jarige Canadees, geboren in Caracas, Venezuela, binnengehaald die hiervoor op het hoogste niveau in Frankrijk had gespeeld en onder meer ook ervaring op hoog niveau in Finland en bij Augsburg in de DEL.

Scorend vermogen is ook het probleem niet bij de Scorpions, die alleen al in de laatste drie wedstrijden achttien keer wisten te scoren. Het is vooral het feit dat ze ook heel veel goals tegen krijgen. Het duo Björn Bombis en Patrick Schmid is zo productief als altijd. Samen verzamelden ze alweer 52 punten dit seizoen, waarbij Bombis in vijftien wedstrijden al op zestien goals zit. Trabucco verzamelde in zijn eerste drie wedstrijden al vijf punten. De andere import van de club is de Canadees Julien Pelletier die in tien wedstrijden twaalf punten oppikte.

Enrico Salvarini, een Duitser met Italiaanse roots uit de jeugd van Mannheim, krijgt met zijn pas 20 jaar de meeste speeltijd onder de goalies. Trappers zal met veel zelfvertrouwen aan de wedstrijd beginnen. De ploeg haalde voor het laatst op 11 oktober niet minimaal één punt in een wedstrijd en behalve het verlies in overtime uit bij Erfurt begin deze maand werden alle wedstrijden, al dan niet in overtime, gewonnen. Op de ranglijst staat Tilburg drie punten los van Herne en is daarmee de trotse koploper. Met Mitch Bruijsten, Max Hermens en Danny Stempher heeft de club bovendien drie spelers in de top tien van de topscorerslijst van de Oberliga.

Het duel vanavond staat onder leiding van Eugen Schmidt, met Daniele Kiefer en Stan Wentingman op de lijnen.

Foto: Arie Leeuwesteijn

20.30 uur: Select 4-U Nijmegen Devils - Tilburg Trappers

In de Beneleague staat de ontmoeting tussen Nijmegen en Tilburg op het programma, een wedstrijd die herinneringen oproept aan hero√Įsche finaleseries in het inmiddels steeds grijzere verleden. De eerste ontmoeting tussen de twee clubs dit seizoen, helemaal terug in september was een buitengewoon spannende affaire. Devils won de ontmoeting in Stappegoor uiteindelijk nipt met 6-7. De terugwedstrijd in Nijmegen had daar niets van weg en eindigde uiteindelijk in een 16-1 zege voor de thuisclub.

Bij Nijmegen draaide het de afgelopen weken niet zoals men wilde en werd er een wijziging in de bank doorgevoerd. Vorige week leverde dat een nipte nederlaag tegen Den Haag en een ruime zege bij Mechelen op. Eerder was er in overtime verloren in Leuven, waardoor Nijmegen nu met 4 punten uit drie wedstrijden op de vierde plaats staat in de Beneliga. Jeffrey Melissant nam zijn club de afgelopen weken op sleeptouw in verzamelde in die drie wedstrijden al zes goals en twee assists. De ervaren Nick de Jong heeft al vijf assists, terwijl Branden Eden en Levi Houkes ieder vijf punten op hun naam brachten.

Tilburg is, met uitzondering van die openingswedstrijd tegen Nijmegen, bezig met een moeizaam seizoen waarin nog geen punt werd gehaald. Tegen Antwerpen Phantoms was het vorige week spannend, maar werd uiteindelijk met 5-7 verloren in een wedstrijd die eindigde met erg veel strafminuten. Donovan De Zwart mist daardoor drie wedstrijden, waarvan de ontmoeting vanavond de eerste is. Op vrijdag had de ploeg al met 15-1 verloren bij Heerenveen. Bryan Vos en Damian Leppers hebben ieder twee goals en een assist tot nu toe in de Beneliga.

Niki de Herdt is de scheidsrechter, Marine Dinant en Chris van Grinsven de linesmen voor het duel vanavond.

20.30 uur: Unis Flyers Heerenveen - Diez-Limburg Rockets

Koploper tegen koploper in Thialf vanavond. De koploper in de Beneleague speelt tegen de koploper uit de Regionalliga West. Dat zegt overigens niets over de situatie in de Inter Region Cup waaronder dit duel valt. Beide ploegen staan met drie punten uit twee wedstrijden in die competitie in de middenmoot. Flyers leed zijn enige nederlaag tot nu toe dit seizoen in de IRC, uit bij Neuwied werd met 1-2 verloren. Diez-Limburg Rockets verloor van Geleen en won maar nipt van Leuven.

In de Regionalliga West is het een heel ander verhaal. Na dertien wedstrijden staat de ploeg een straatlengte voor op de concurrentie. Slechts één keer werd er verloren tijdens het seizoen, enkele weken geleden bij Dinslakener Kobras. Vorig weekeinde waren er zeges op Ratingen en Neusser EV, die laatste wedstrijden werd met 3-2 gewonnen. Bekendste naam voor Friese fans in de opstelling is zonder twijfel RJ Reed, die vorig jaar in dienst van Nijmegen nog een belangrijke rol speelde in de uitschakeling van Flyers in de halve finales van de Nederlandse beker. Met alweer 19 goals en 18 assists in 13 wedstrijden is hij ook bij zijn nieuwe club weer een succesvolle schutter.

Fans met een wat beter geheugen kennen mogelijk ook Kevin Lavallée nog, de inmiddels 34 jarige forward uit Moose Jaw in Canada. Zijn allereerste seizoen buiten Noord-Amerika was bij de toenmalige Pecona Grizzlies in de Nederlandse Eredivisie. Dat was helemaal terug in 2007-08. Sindsdien bouwde hij een bijzonder succesvolle loopbaan op in Duitsland, inclusief zeven seizoenen op het tweede niveau. Dit jaar deed hij een stapje terug en kwam bij de Rockets terecht.

De wedstrijd staat onder leiding van Martin de Wilde, met Nick Verbruggen en Jeroen Klijberg als zijn assistenten.

Eerste Divisie

In de Eerste Divisie staat vanavond één duel op het programma. In Poule B. speelt koploper Amsterdam uit bij Zoetermeer Panters dat in die poule op de laatste plaats staat. Tony Williams is daar de scheidsrechter, Divanni Koopmeiners en Rowdy van Alphen bemannen de lijnen.