2005 0940

4 oktober 201908:21

Door Joep Meijsen

Game Day: Meer Duitse tegenstanders

Het nieuwe seizoen biedt meer wedstrijden tegen Duitse tegenstanders. Trappers krijgt in de Oberliga bezoek van Duisburg, maar Nijmegen ontvangt nu Herforder EV in de nieuwe Inter Region Cup. En dan is er ook nog de bekerkraker tussen Den Haag en Heerenveen. Genoeg reden voor een nieuwe Game Day.

20.00 uur: Tilburg Trappers - Black Dragons Erfurt

Tilburg Trappers begon vorige week aan het nieuwe seizoen met twee overwinningen. Op vrijdag werd in eigen huis nipt met 4-3 gewonnen van de Moskitos uit Essen, terwijl de ploeg het op zondag lastig had tegen de U23 van Krefeld, maar uiteindelijk wel met 2-4 won. De wedstrijden stemden de technische leiding van Trappers niet helemaal tevreden, maar de ploeg won de wedstrijden wel en staat na één speelronde weer gewoon tussen de koplopers.

Tegenstander Erfurt verloor juist beide wedstrijden bij het begin van de nieuwe ijshockeyjaargang. Op vrijdag ging de club met 5-3 onderuit tegen Hannover Scorpions, terwijl twee dagen later een 1-4 nederlaag tegen Herner EV volgde. Derhalve wacht de ploeg nog op het eerste punt van het nieuwe seizoen.

Enzo Herrschaft en Maurice Keil hadden in het openingsweekeinde beiden een goal en een assist, terwijl Paul Klein en Sean Fischer ieder twee assists op hun naam bracht. De twee imports van de ploeg zijn de 36-jarige Tsjech Milan Kostourek en de eveneens 36-jarige Slowaak Michal Vazan. Kostourek kent Trappers nog van de play-off-serie tegen Peiting vorig jaar. Vazan is bezig aan zijn vijfde seizoen in het shirt van Black Dragons en was vorig jaar goed voor 53 punten in 47 wedstrijden.

Met Sebastian Hofmann, Marcel Weise, Oliver Kämmerer en Paul Klein heeft de club liefst vier spelers die al meer dan driehonderd wedstrijden voor de club speelden. Trappers speelde de afgelopen jaren tien keer tegen Erfurt en won negen van de wedstrijden. Vorig jaar werd het in Tilburg 6-3 en in Erfurt 1-4.

De wedstrijd is tegen een kleine vergoeding live te zien via Sprade.tv >>>

20.30 uur: Cairox Hijs Hokij Den Haag - Unis Flyers Heerenveen

In de Beker van Nederland staan Den Haag en Heerenveen vanavond tegenover elkaar in De Uithof. Beide ploegen wonnen vorig weekeinde hun wedstrijden, al kwam Den Haag slechts één keer in actie, waardoor het direct een topper is. Het is bovendien een wedstrijd tussen twee ploegen die mee willen doen om de prijzen dit seizoen.

Heerenveen begon met een 7-3 overwinning in eigen huis op Zoetermeer, gevolgd door een 2-3 winst uit bij Geleen. Ronald Wurm begon goed aan het seizoen en heeft al drie goals en twee assists op zijn naam, terwijl Brent Janssen twee goals en twee assists liet noteren in het openingsweekeinde. De nieuwe Fin Juha Kiiholma zit op drie assists in zijn eerste twee wedstrijden voor Flyers.

Tegenstander Den Haag won natuurlijk de Ron Bertelingschaal, maar speelde in het openingsweekeinde alleen tegen Zoetermeer. Die wedstrijd werd met 2-5 gewonnen door de Haagse formatie. Thomas Roosendaal had drie assists, terwijl Joey Oosterveld en de indrukwekkende nieuwkomer Doug Rose ieder een goal en een assist hadden.

Vorig jaar eindigde Heerenveen tweede in de bekercompetitie, terwijl Den Haag vierde werd. Hijs Hokij zou vervolgens Geleen uitschakelen in de halve finale. Flyers won de uitwedstrijd in Den Haag vorig jaar met 2-4 na binnen elf minuten te zijn uitgelopen naar een 0-4 voorsprong. De terugwedstrijd werd door Den Haag gewonnen met 2-3 met een winnend doelpunt in overtime van Mike Verschuren.

20.45 uur: Select 4-U Nijmegen Devils - Herforder EV

De nieuwe Inter Region Cup begon vorige week voorzichtig met een wedstrijd van Dinslaken in Herentals, die door de Duitse ploeg met 6-5 werd gewonnen in overtime. De strijd om deze Duits-Nederlandse cup bereikt vrijdagavond ook het Nederlandse grondgebied en Nijmegen Devils heeft de primeur en ontvangt Herforder EV, de Ice Dragons.

De club kwam gisteren op de Dag van de Duitse Eenheid nog in actie tegen Wiehl uit de Landesliga en won met 1-2. In de Regionalliga werd in het eerste weekeinde een wedstrijd gewonnen en eentje verloren. De club won op zondag de uitwedstrijd tegen Dinslaken na overtime, terwijl op vrijdag Ratingen met 4-5 nipt te sterk was.

Herforder EV trof in de voorbereiding overigens al op een Nederlandse club. In Heerenveen werd met 6-3 verloren, terwijl op eigen ijs Flyers met 2-8 te sterk was. Met Guillaume Naud beschikt de club over een speler die de afgelopen jaren prof was in de Verenigde Staen en Canadees universiteitsijshockey speelde. Ook veel ervaring op het hoogste jeugdniveau in Canada. Aanvaller Killian Hutt speelt al jaren in Herford en had vorig jaar 132 punten in 32 wedstrijden.

Nijmegen won vorige week in de Beker van Nederland thuis van Geleen en boekte op zondag een wat moeizame zege in Tilburg. Branden Eden heeft twee goals en vier assists in zijn wedstrijden, terwijl Raymond van der Schuit, Cas Staps en Oliver Pataky ieder al vijf punten op hun naam hebben staan. Van der Schuit en Pataky troffen al drie keer doel.