Herentals vs Eaters 2019 dik duel

19 maart 201908:29

Door Joep Meijsen

Game Day: Ontknoping in Herentals

Heerenveen is al zeker van de finale in de Beneliga. Vanavond valt de definitieve beslissing in de andere serie. Kan Herentals het thuisvoordeel uitbuiten of zorgt Geleen voor een nieuwe stunt?

Microz Eaters Geleen speelt een opmerkelijke play-offs dit jaar. De ploeg maakte met twee zeer bijzondere overwinningen de vroege achterstand in de serie tegen Nijmegen goed en trok afgelopen weekeinde na verlies in overtime op zaterdag de stand gelijk door in overtime te winnen in Herentals. De ploeg zal opnieuw moeten stunten om zo te zorgen voor een volledig Nederlandse finale in de Beneliga. Als Era Renomar Hyc Herentals wint, krijgen we een herhaling van de eindstrijd in het eerste seizoen van de Beneliga, toen Herentals ten koste van Heerenveen het kampioenschap binnensleepte.

Dat het vanavond spannend gaat worden, ligt voor de hand. Geleen en Herentals lijken dit seizoen niet in staat om wedstrijden tegen elkaar te spelen die niet pas op het laatste moment worden beslist. De eerste twee duels in deze serie werden pas in de extra speeltijd beslist en dat gold ook voor een ontmoeting in het reguliere seizoen. De andere twee onderlinge wedstrijden, waaronder een in de voorbereiding, eindigden weliswaar na zestig minuten, maar nog steeds maar met Ă©Ă©n goal verschil.

Speciaal oog is er vanavond voor Vadim Gyesbreghs, de 27-jarige verdediger was een belangrijke schakel in het kampioensteam van Herentals in het eerste jaar van de Beneliga. Na een jaar in Frankrijk is hij nu bezig aan zijn tweede seizoen in het shirt van Eaters en hij toont weer zijn belang. Met drie goals en acht assists in vijf wedstrijden in de play-offs tot nu toe is hij de topscorer van zijn ploeg en zijn winnende goal tegen Nijmegen zal nog lang in de herinnering blijven bij de fans van Eaters.

Bij Herentals gaat Kyle Brothers verder waar hij in de reguliere competitie is gebleven, met het maken van doelpunten. Hij trof alweer vijf keer in de deze play-offs. Alleen Ronald Wurm en Lars van Sloun scoorden vaker. Laatstgenoemde scoorde al zes goals tijdens de play-offs tot nu toe en ook hij kan vanavond een belangrijke rol spelen. Het duel begint om 20.30 uur in het stadion van Herentals. Niki de Herdt en Martin de Wilde zijn de scheidsrechters, Frederic Monnaie en Chris van Grinsven zijn de linesmen. Er is een livestream van de wedstrijd verzorgd door Kurt Vermylen en zijn team.

Archieffoto: Lex Eckhardt