Hijs vs Flyers 2018 vliegen

12 oktober 201808:30

Door Joep Meijsen

Game Day: Rematch in Uithof, Uitdaging voor Trappers

De bekerfinalisten van vorig jaar, Den Haag en Heerenveen, staan vanavond tegenover elkaar in de Uithof. Tilburg (Oberliga) reist af naar Hannover voor een confrontatie met de makkelijk scorende Scorpions. Game Day kijkt vooruit naar de wedstrijden van dit weekeinde.

12 oktober, 20.00 uur: Tilburg Trappers (Oberliga) - Hannover Scorpions

De Scorpions waren vorig jaar de lastigste sta-in-de-weg voor Trappers op weg naar de Threepeat. De naam van doelman Bjorn Linda wordt in Stappegoor nog altijd met eerbied uitgesproken. Uiteindelijk was Trappers echter in de halve finales van de play-offs toch te sterk. Vanavond hoeft Tilburg zich geen zorgen te maken over Linda, die inmiddels promotie heeft gemaakt naar de DEL2. Zijn vervanger is Christoph Mathis. Afgelopen weekeinde was Hannover in eigen huis te sterk voor Leipzig en werd verloren in Hamburg. De ploeg staat vooralsnog op de vierde plaats van de ranglijst op vijf punten van Tilburg. Met Björn Bombis en Patrick Schmidt, respectievelijk 18 en 17 punten in zeven wedstrijden, beschikt de club wel over de twee topschutters van de liga, terwijl Dennis Schütt hier niet ver achter zit met veertien punten. Bombis heeft al acht goals, net zo veel als Danny Stempher van Tilburg. De ziekenboeg van Trappers blijft goed gevuld met Mickey Bastings, Kevin Bruijsten, Alexei Loginov, Brock Montgomery en Nick de Ruijter. Tilburg verloor vorige week voor het eerst dit seizoen, maar herstelde zich in eigen huis met een ruime zege op Rostock.

12 oktober, 20.30 uur: Cairox Hijs Hokij - Unis Flyers Heerenveen

Heerenveen is sterk aan het nieuwe seizoen begonnen. De ploeg van Mike Nason won de Ron Bertelingschaal en won de eerste twee wedstrijden van de bekercompetitie met een doelsaldo van twaalf voor en twee tegen. In de nieuwe confrontatie met Den Haag moet de ploeg het wel doen zonder Tobie Collard, die met onmiddellijke ingang is overgestapt naar de Verenigde Staten. Den Haag speelde ook nog maar twee wedstrijden in de bekercompetitie. De regerende kampioen verloor van Nijmegen en won van Zoetermeer. Ronald Wurm is bij Flyers goed gestart aan de competitie met al vijf goals en twee assists dit seizoen. Hub van Grinsven jr. leidt het duel met Maarten van den Acker en Stef Oosterling op de lijnen.

12 oktober, 20.30 uur: Tilburg Trappers (Beneliga) - Ahoud Devils Nijmegen

Nijmegen begon sterk aan de bekercompetitie door in het openingsweekeinde met ruime cijfers Tilburg te verslaan om vervolgens de punten mee te nemen uit Den Haag. Vorig weekeinde verliep minder succesvol. Op vrijdag was Heerenveen de winnaar in het Triavium en de uitwedstrijd in Geleen liep uit op een flinke nederlaag. Tegen Trappers krijgt Nijmegen de kans weer zelfvertrouwen te tappen. De beloftenploeg van Tilburg heeft last van de ziekenboeg bij het eerste team en incasseerde tot nu toe gemiddeld 10 goals per wedstrijd dit seizoen. Zelf scoorde de ploeg in drie puntloze ontmoetingen maar drie keer. Nijmegen verwelkomt Evo Suurhoff voor het eerst in de opstelling. Hij speelde vorig jaar nog in Tilburg, maar was tot nu toe dit seizoen herstellende van een blessure. Jay Plamont ontbreekt nog wel op het appél. Tim Tzirtziganis, Mike Doomen en Chris van Grinsven vormen het arbitrale trio.

12 oktober, 20.45 uur: Zoetermeer Panters - Amsterdam Tigers

Amsterdam boekte zeges op Tilburg en Zoetermeer in de eerste ronde van de bekercompetitie en is daarmee nog volop in de race voor een plek in de halve finales van de beker. Tegen Heerenveen en Geleen slaagde de ploeg er echter niet in te scoren. Het team van coach Frank Versteeg is nog niet op volle sterkte dit seizoen, maar wist dus de eerste ontmoeting dit seizoen tegen de Panters te winnen. Zoetermeer op zijn beurt wacht nog op de eerste punten en staat dus al op zes punten van een plek in de halve finales van de beker. Afgelopen weekeinde waren er nederlagen tegen Den Haag en Geleen. Panters zal erop gebrand zijn het eigen publiek de eerste winst voor te schotelen, terwijl Amsterdam de punten nodig heeft om de race richting de halve finales vol te houden. Ramon Sterkens is de scheidsrechter, met Jeroen Hesselberth en Jeroen Klijberg als zijn linesmen.

13 oktober, 18.00 uur: Amsterdam Tigers - Microz Eaters Geleen

Eaters lijkt op volle kracht op weg naar de halve finales van de beker. De ploeg van Andy Tenbult won zijn vier wedstrijden tot nu toe, waaronder een 7-1 zege tegen Nijmegen afgelopen weekeinde. De koploper incasseerde daarbij pas Ă©Ă©n goal en scoorde zelf al 25 keer. Lukasz Bartek lijkt daarbij een zeer nuttige aanwinst. De forward heeft al zeven goals en vier assists. Ook Lars van Sloun en een andere nieuwkomer, Nick Verschuren, doen het goed op de topscorerslijst. Amsterdam speelt zijn tweede wedstrijd in minder dan 24 uur. Martin de Wilde is de man met de fluit, Dave van Alphen en Mike Doomen staan op de lijnen.

13 oktober, 20.00 uur: Unis Flyers Heerenveen - Zoetermeer Panters

Beide teams hebben de wedstrijd van vrijdag in de benen. Pascal Keus is de scheidsrechter, met Wessel Weert en Gert-Jan Zigterman.

14 oktober, 15.00 uur: Tilburg Trappers (Oberliga) - Hamburg Crocodiles

Hamburg won afgelopen weekeinde van Hannover Scorpions, maar verloor van Hannover Indians. De ploeg staat op dit moment op de achtste plaats van de ranglijst op tien punten van Tilburg. Crocodiles heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. Alle bekende namen, met oud-NHL'er Christoph Schubert en topscorers Brad McGowan en Josh Mitchell zijn er nog altijd bij. Maar vorig jaar verliep teleurstellend voor de ploeg uit de havenstad en dit jaar begon de ploeg met drie overwinningen en drie nederlagen. Mitchell heeft al wel drie goals en acht assists in zes wedstrijden en McGowan scoorde al zes keer.

14 oktober, 19.00 uur: Microz Eaters Geleen - Tilburg Trappers (Beneliga)

De vorige ontmoeting tussen deze twee ploegen eindigde in 0-10. John Talieu is de scheidsrechter, met Jeroen Hesselberth en Dave van Alphen.