Dalhuisen poprad celebrate bench
— © Matej Vasińć√°k

2 oktober 202008:44

Door Joep Meijsen

Game Day: Seizoen voor Mike Dalhuisen begint

Mike Dalhuisen begint aan een nieuw seizoen op het hoogste niveau in Slowakije. In de Game Day kijken we vanmorgen vooruit naar het begin van zijn competitie en andere wedstrijden die de komende dagen op het programma staan.

De inmiddels 31-jarige Dalhuisen maakte in het begin van vorig seizoen de overstap van de DEL2 naar de Slowaakse competitie. Eerst bij Dukla Michalovce, maar in januari maakte hij de overstap naar het hoger gekwalificeerde HK Poprad. Uiteindelijk speelde hij 49 wedstrijden, waarin hij 10 goals en 18 assists voor zijn rekening nam.

Dalhuisen speelt ook dit seizoen in Poprad, dat vanavond om 17.00 uur het seizoen opent tegen HK Nitra. Het was lange tijd de vraag of er √ľberhaupt gespeeld zou gaan worden in Slowakije, waar het coronavirus ook hard toeslaat. Uiteindelijk mag er zonder publiek aan de competitie worden begonnen, al gaan niet alle wedstrijden op de openingsdag van de liga door. Twee van de zes wedstrijden uitgesteld.

De wedstrijd van Dalhuisen en Poprad staat echter nog wel op het schema. Daarmee komt een einde aan een lange voorbereiding voor de ploeg, die op 20 augustus al de eerste oefenwedstrijd speelde en zich ook al wist te plaatsen voor de halve finales van de Tipsport Kaufland Cup. Nu begint dus het seizoen in de Extraliga.

De selectie bestaat op dit moment vooral uit Slowaken, met twee Tsjechen, een Fin en dus een Nederlander. De inmiddels 31-jarige Patrick Lusnak is een voormalige Slowaakse international die vorig jaar nog voor Nitra speelde en voor Slovan Bratislava actief was in de KHL. De 33-jarige Marcel Hascak maakte deel uit van de Olympische selectie van Slowakijen bij de jongste winterspelen en maakte voor dit seizoen de overstap vanuit Kosice naar Poprad. Marek Zagrapan speelde ruim tweehonderd wedstrijden in de AHL.

De 26-jarige Fin Joona Erving rook in eigen land aan het hoogste niveau en begint aan zijn derde seizoen in Poprad. Andere opvallende namen zijn aanvaller en international Michael Vandas en de Tsjechische doelman Tomas Vosvrda, die onder meer twee jaar voor Bayreuth in de DEL2 speelde.

Eerste Divisie

Normaal hadden we hier een voorbeschouwing gehad van de start van de competitie in de Eerste Divisie. Maar in tegenspraak met eerdere mededelingen gaan de wedstrijden in deze competitie dit weekeinde toch niet door. Later vandaag wordt meer duidelijkheid verwacht over de reden van de afgelasting en de planning richting volgende week.