Beneliga logo 2015

15 januari 201610:05

Door Joep Meijsen

Game Day: strijd om play-offs

Den Haag en Amsterdam spelen vanavond een belangrijke wedstrijd in de strijd om de play-offs in Groep A. Achtervolger Zoetermeer ontvangt een dag later Herentals in een andere wedstrijd die effect kan hebben op de play-off-strijd tegen elkaar. Ook de nummers één en twee in de BeNeLiga ontmoeten elkaar.

De wedstrijd tussen Den Haag en Amsterdam begint vanavond om 20.30 uur in De Uithof. Den Haag staat op dit moment vierde in Groep A, Amsterdam tweede. De Haagse ploeg heeft echter twee wedstrijden minder gespeeld en slechts één punt minder. Op 10 oktober stonden beide teams tegenover elkaar in de Jaap Edenhal. Den Haag kwam daar 4,5 minuut voor tijd via Ben Rurup op 3-4, maar liet zich in het restant van de reguliere speeltijd via goals van John Versteeg en Bryan Hoogenraad, 25 seconden voor tijd, de kaas van het brood eten.

Beide teams wonnen afgelopen weekeinde, Den Haag met 9-1 in eigen huis tegen Den Bosch en Amsterdam met 2-5 in Geleen. Den Haag won zijn laatste twee wedstrijden, Amsterdam heeft een streak van zeven wedstrijden. Beide teams verloren voor laatst tegen Herentals. Alan van Bentem is de topscorer van Den Haag met zeventien goals en elf assists in veertien wedstrijden. John Versteeg is de scherpschutter van Amsterdam met tien goals en 24 assists.

Zoetermeer won op rij van Heerenveen, Geleen en Nijmegen, maar staat voorlopig op de vijfde plaats van de ranglijst met 30 punten in 15 wedstrijden, drie punten minder dan Herentals en Den Haag, die echter respectievelijk twee en één wedstrijd minder hebben gespeeld. Het is dus vitaal voor Panters om wedstrijden tegen teams boven hen op de ranglijst te winnen. Zaterdagavond is er die kans tegen Herentals.

Herentals leed op 2 januari in Heerenveen zijn eerste reguliere nederlaag van het seizoen. Eerder was er al een wedstrijd verloren verklaard van achter de bestuurstafel, toevalligerwijs de uitwedstrijd van Zoetermeer in Herentals. Herentals plaatste zich wel redelijk eenvoudig voor de Belgische bekerfinale. De ontmoeting in het Silverdome in Zoetermeer begint zaterdagavond om 20.00 uur.

In Groep B vrijdagavond een topper tussen Tilburg en Geleen. Voor deze wedstrijd zijn veel kaarten uitgedeeld, dus moet Stappegoor goed vol zitten. Beide teams kwamen elkaar afgelopen dinsdag nog tegen in Glanerbrook. Daar plaatste Geleen zich ten koste van Trappers voor de bekerfinale op 30 januari in Eindhoven. Opvallend genoeg spelen de twee ploegen zondag voor de vijfde keer in korte tijd tegen elkaar. Deze keer in Geleen.

In de Oberliga wacht Trapper twee wedstrijden tegen laagvliegers. Vanavond om 19.30 uur is Hamburger SV de tegenstander, Die ploeg staat derde van onderen in de competitie. Twee dagen later komt Preussen Berlin op bezoek, dat één plekje hoger staat.

Vanavond ook het duel tussen Heist en Den Bosch,d dat voor 21.15 uur op het programma staat. Ook op zaterdag nog meer wedstrijden, Leuven ontvangt Nijmegen (20.00 uu), terwijl Den Bosch tegen Luik speelt (20.15 uur). Heerenveen ontvangt Antwerpen (20.30 uur) en Dordrecht speelt tegen Turnhout (21.15 uur). Zondag ook nog een vol programma in de BeNeLiga.