44582042875 bc2ee56d1c k

2 november 201808:24

Door Joep Meijsen

Game Day: Strijd op drie fronten

Aandacht voor maar liefst drie competities. De Nederlandse bekercompetitie gaat door, net als het schema in de Oberliga Nord. Het is echter ook het eerste speelweekeinde van de Beneliga. De wekelijkse vooruitblik naar het programma in de Beneliga.

2 november, 19.30 uur: Duisburg F√ľchse - Tilburg Trappers (Oberliga)

De tweede ontmoeting tussen deze twee teams in een paar dagen tijd. Afgelopen woensdag won Trappers in eigen huis redelijk eenvoudig met 8-2. Ivy van den Heuvel, Reno de Hondt en Danny Stempher hadden ieder twee goals in dat duel. Het jarenlang zo ambitieuze Duisburg staat op dit moment op de tiende plaats in de Oberliga Nord en is daarmee aan een teleurstellend seizoen bezig. De ploeg incasseerde al vijftig tegendoelpunten, alleen de twee teams onderaan de ranglijst kregen er meer tegen. Scheidsrechter is Marc André Naust, met Marvin Schrörs en Daniel Todam op de lijnen.

2 november, 20.30 uur: Cairox Hijs Hokij - Amsterdam Tigers (beker)

De eerste vier teams in de bekercompetitie plaatsen zich voor de halve finales van de beker. Den Haag staat op dit moment vierde en Amsterdam vijfde met slechts een punt verschil. Deze stand is echter misleidend, aangezien Den Haag liefst vier wedstrijden minder heeft gespeeld. Als die wedstrijden allemaal gewonnen worden, is voor de ploeg van Chris Eimers zelfs thuisvoordeel in de halve finales nog een optie. Het vorige duel tussen deze twee teams eindigde pas in overtime toen Levi Boer op de powerplay Den Haag het extra punt bezorgde. Bij winst van Den Haag kan Amsterdam de tegenstander niet meer achterhalen op de bekerranglijst. Amsterdam moet het stellen zonder Sam van Duin, de verdediger is gestopt. Ramon Sterkens is de scheidsrechter van dienst, met Mike Doomen en Jeroen Hesselberth als zijn steunen en toeverlaten.

2 november, 20.45 uur: Zoetermeer Panters - Mechelen Golden Sharks (Beneliga)

Het eerste duel in de Beneliga dit seizoen wordt vanavond gespeeld in het Silverdome. Het is direct ook het debuut van Mechelen Golden Sharks in de competitie. De nieuwkomer op het hoogste niveau plaatste zich de afgelopen weken direct voor de halve finales van de beker in Belgi√ę door Antwerpen nipt achter zich te laten. Met Martin Vachal heeft de ploeg een speler in huis die op gemiddeld drie punten per wedstrijd loopt. Hij had dertig punten in tien wedstrijden met achttien doelpunten. De andere import van de club is verdediger Tomas Necpal. Bekendste namen verder voor Nederlandse fans zijn Maxime Pellegrims, captain Kristof van Looy, Marek Ziarny en Timo Dewin. De club heeft ook een tweetal Nederlanders in de line-up met Branko Dijstelbloem en Rodney van Horrik. Doelman is Mike Gysbrechts, die eerder in Leuven, Herentals en Turnhout speelde. Het arbitrale trio is Paul Wolber, Jeroen van den Berg en Aschwin van Loon.

3 november, 18.00 uur: Amsterdam Tigers - Ahoud Devils Nijmegen (beker)

Nijmegen Devils deed vorig weekeinde goede zaken door op zondag te winnen in Heerenveen. De Nijmegenaren staan daardoor op de tweede plaats van de ranglijst, al heeft Heerenveen minder verliespunten. Devils heeft zich in ieder geval al geplaatst voor de halve finales, terwijl Amsterdam zijn laatste wedstrijd in de beker speelt en mogelijk op basis van het resultaat van vrijdag tegen Den Haag al is uitgeschakeld. Brian Bakker is de scheidsrechter, met Aschwin van Loon en Louis Beelen als zijn linesmen.

3 november, 19.45 uur: Mechelen Golden Sharks - Leuven Chiefs (Beneliga)

Mechelen speelt niet alleen het eerste duel in de Beneliga van dit seizoen, maar ook het tweede duel. Tegenstander is Leuven dat zich als nummer drie plaatste voor de halve finales van de Belgische beker. De teams speelden twee keer tegen elkaar en wonnen ieder een duel. De laatste ontmoeting, op 14 oktober werd door thuisclub Leuven met 2-1 gewonnen. De imports van Leuven zijn doelman Ryan Malinovski en verdediger Adam Logozzo. Alec James is met negen goals en zes assists de succesvolste schutter bij Leuven, gevolgd door Boris Kolyasnikov. Hub van Grinsven jr, Marine Dinant en Jean Michel Welter hebben de leiding.

3 november, 20.00 uur: Unis Flyers Heerenveen - Microz Eaters Limburg (beker)

Terug naar de Nederlandse beker. Eaters heeft de eerste plaats en dus thuisvoordeel in de halve finales veiliggesteld, Heerenveen strijdt samen met Nijmegen en Den Haag om de tweede plek. Geleen won het eerste duel tussen deze twee ploegen met 6-4. Nick Verschuren en Vadim Gyesbreghs hadden ieder twee goals namens Geleen. Tony Demelinne en Adam Bezak scoorden ieder twee keer voor Heerenveen. Kan Eaters de ongeslagen status handhaven tot het einde van de bekercompetitie? Ramon Sterkens, Jeroen Hesselberth en Nick Verbruggen vormen het arbitrale trio.

3 november, 20.30 uur: Antwerp Phantoms - Luik Bulldogs (Beneliga)

Antwerpen speelde een uiteindelijk teleurstellende bekercompetitie, waarin de ploeg nipt naast een plek in de halve finales greep. Luik eindigde als tweede en bekert dus wel verder. Phantoms heeft Ryan Widmar en Marek Mravec als de imports, een aanvaller en een verdediger. Luik heeft veel bekende namen, waaronder de Nederlanders Lars Engwegen, Kay Gielen en Akim Ramoul. Gielen pikte al achttien assists op dit seizoen met twee goals. Topscorer is import-verdediger Nicholas Rivait met 27 punten. De andere import si de makkelijk scorende Thomas Matheson. Filip Kalse heeft de leiding met Thibo Christiaens en Nick van Grinsven.

4 november, 15.00 uur: Tilburg Trappers - Preussen Berlin (Oberliga)

Trappers ontvangt op zondagmiddag de hekkensluiter in de Oberliga Nord, Berlijn. De tegenstander heeft tot nu toe √©√©n overwinning in overtime op zijn naam, tegen Erfurt, en incasseerde in twaalf wedstrijden al 74 doelpunten. Kyle Piwowarczyk verzamelde al tien goals en elf assists, terwijl ook Jakub Rumpel en Marvin Kr√ľger nog redelijk productief zijn. Goalie Erik Reukauf heeft echter een save percentage van maar .840. Het eerste duel tussen deze twee ploegen eindigde enkele weken geleden in een 3-7 overwinning voor Trappers.

4 november, 16.30 uur: Ahoud Devils Nijmegen - Zoetermeer Panters (beker)

In de beker kan Zoetermeer, als het de resterende wedstrijden wint, nog op 15 punten komen. Daarmee is plaatsing voor de halve finales nog altijd mogelijk. Panters won tot nu toe dit seizoen maar twee wedstrijden. Het eerste duel tussen deze twee ploegen was een bijzondere in de Beneliga. Er werd slechts één keer gescoord. RJ Reed maakte die treffer namens Nijmegen. Martin de Wilde fluit, met Jeroen van den Berg en Gert-Jan Zigterman op de lijnen.

4 november, 18.15 uur: Leuven Chiefs - Era Renomar Hyc Herentals (Beneliga)

Herentals eindigde de Belgische bekercompetitie ongeslagen met gemiddeld 8,5 doelpunt per wedstrijd. Het geeft aan dat de ploeg van coach Jeffrey van Iersel aanvallend dominant was in Belgi√ę. Beide onderlinge duels werden gewonnen door Herentals, thuis met 6-2 en uit met 4-9. Kyle Brothers is de topscorer met 34 punten in tien wedstrijden, gevolgd door de broers Morgan. Vincent Morgan heeft zijn stick weer opgepakt en verzamelde in negen wedstrijden al twaalf goals en twaalf assists. Mitch zit op negen goals en zestien assists. De andere import is Preston Shupe. Niki de Herdt fluit, met Frank Palmaerts en Thibo Christiaens.

4 november, 18.30 uur: Luik Bulldogs - Unis Flyers Heerenveen (Beneliga)

De eerste wedstrijd voor Heerenveen in de Beneliga brengt de ploeg naar Luik voor een herhaling van de halve finales van de play-offs vorig jaar. Toen won Heerenveen de eerste twee wedstrijden en plaatste zich daarmee voor de finale. Hub van Grinsven jr. fluit met Jean Michel Welter en Dinant Marine.

4 november, 19.00 uur: Microz Eaters Limburg - Cairox Hijs Hokij Den Haag (beker)

Het speelweekeinde wordt afgesloten met de bekerconfrontatie tussen Geleen en Den Haag. De eerste ontmoeting tussen deze clubs enkele weken geleden was een buitengewoon doelpuntrijke ontmoeting die uiteindelijk door Eaters met 6-8 werd gewonnen. Debby Hengst is de scheidsrechter van dienst met Rene Toemen en Jeroen Klijberg op de lijnen.