2014 0583

3 maart 202008:43

Door Joep Meijsen

Game Day: Tilburg opnieuw naar Nijmegen

De reguliere competitie in de Beneliga wordt vanavond afgesloten met het duel tussen Tilburg en Nijmegen. Daar valt de laatste beslissing rond de play-offs die komend weekeinde beginnen.

20.15 uur: Tilburg Trappers - Select 4-U Nijmegen Devils (in Triavium)

Het is de laatste wedstrijd in de reguliere competitie van de Beneliga. Nijmegen Devils heeft één punt nodig om Leuven Chiefs te passeren op de ranglijst en de vijfde plaats over te nemen. Dat betekent een serie tegen Luik in de eerste ronde van de play-offs. Als Trappers in reguliere speeltijd wint, moet Nijmegen het opnemen tegen Herentals.

Voor Trappers betekent de wedstrijd de laatste van het seizoen. De ploeg haalde slechts één punt binnen dit seizoen, een overtimeverlies in eigen huis tegen Zoetermeer en mist daardoor de play-offs. Het succes van deze ploeg wordt echter vooral gemeten in progressie voor de spelers en niet zozeer in behaalde competitiepunten. Afgelopen weekeinde werd een nipte nederlaag geleden in Leuven en werd met ruime cijfers verloren van Geleen.

Nijmegen boekte een monsterzege in Antwerpen en ging nipt onderuit tegen Herentals. De ploeg van Ronnie Plamont haalde punten in vijf van zijn laatste zes wedstrijden en sluit daarmee de competitie op een positieve wijze af. Het eerste duel tussen de twee ploegen, ook in het Triaivum, werd door Nijmegen met 10-0 gewonnen. Branden Eden had drie goals en twee assists, Deniz Mollen pakte de shutout.

De wedstrijd wordt vanwege beschikbare ijstijd in Nijmegen gespeeld, hoewel het een thuiswedstrijd is voor Trappers. Martin de Wilde is de scheidsrechter, met Jeroen van den Berg en Jeroen Hesselberth als zijn linesmen.