Esther de Jong in het shirt van Goteborg
Esther de Jong in het shirt van Goteborg — © Mats Bekkevold

13 december 202008:17

Door Joep Meijsen

Game Day: Tilburg op bezoek bij Herforder EV

In de Game Day vanmorgen aandacht voor de ontmoeting van Tilburg Trappers met Herforder EV. Verder kan Mike Dalhuisen zijn koppositie in Slowakije verbeteren, kan Nardo Nagtzaam op de ranglijst naar boven kijken en komt ook het Göteborg van Esther de Jong in actie.

Tilburg Trappers - Herforder EV

Tilburg Trappers speelt wederom voor de tweede keer in een weekeind een wedstrijd in een vreemde hal. Deze zondag is dat bij Herforder EV in een wedstrijd die voor 17.00 uur op het programma staat. Mogelijk kan Trappers vanaf volgende week weer zonder publiek in eigen stadion spelen, maar dat hangt nog af van het definitief doorvoeren van de versoepeling in Nederland.

Op de achtergrond spelen bovendien ook nog de ontwikkelingen in Duitsland, waar de zorgen over de toename van het aantal covid-19-besmettingen steeds groter worden. Vandaag is er spoedoverleg tussen de landelijke en regionale overheden, waarbij een volledige lockdown op het schema staat. Het is nog niet duidelijk of dat ook effect op sport gaat hebben.

Voorlopig richten we ons maar op de wedstrijd tussen Trappers en Herforder EV. De tegenstander kende een voortvarende start van het seizoen met punten in de eerste vier wedstrijden. Sindsdien gaat het echter minder met de club. De laatste overwinning dateert alweer van 13 november en is dus nu exact een maand geleden.

Vrijdag was er een 5-0 nederlaag tegen koploper Hannover Scorpions. Het lijkt een prima tegenstander voor Tilburg om iets te doen aan de wat haperende offensieve daadkracht. Herforder EV incasseert gemiddeld 4,8 doelpunten per wedstrijd, terwijl Trappers er gemiddeld 2,8 scoort.

Herforder EV heeft de nodige bekende namen in de selectie, met voormalig liga-topscorer Björn Bombis als de bekendste. Hij maakte samen met onder meer Ralf Rinke en Marius Garten de overstap van Hannover Scorpions naar de nieuwkomer in de Oberliga Nord. Dat lijkt Scorpions niet te hinderen, die ploeg staat vooralsnog ruim aan kop in de Oberliga Nord. Rinke heeft 7 goals en 6 assists, Bombis 13 punten in 10 en Garten 12. Daarmee is het wel het productiefste trio van de club.

De 26-jarige Canadees Christophe Lalonde is bijna rechtstreeks afkomstig uit het universiteitsijshockey in eigen land. Zijn 28-jarige landgenoot Guillaume Naud speelde vorig jaar al voor de club toen Herforder EV onder meer uitkwam in de Inter Region Cup samen met Nederlandse clubs.

De wedstrijd begint om 17.00 uur en is live te volgen via Sprade.tv.

Mike Dalhuisen

HK Poprad heeft inmiddels een marge van liefst zeven punten aan kop van de ranglijst op het hoogste niveau in Slowakije. Mike Dalhuisen is met +23 een belangrijke factor in het succes van zijn club. De geboren Nijmegenaar zit na 19 wedstrijden op 5 goals en 10 assists. Om 18.00 uur neemt Poprad het op tegen een van de traditionele powerhouses van het ijshockey in Slowakije, Dukla Trencin. Die ploeg staat echter op dit moment maar negende op de ranglijst met 25 punten uit 18 wedstrijden. Op 11 november stonden de ploegen voor het laatst tegenover elkaar en won Poprad met 3-6.

Nardo Nagtzaam

Nardo Nagtzaam en EC Peiting hebben een ontmoeting met Memmingen Indians, de nummer 6 in de Oberliga S√ľd. Het verschil tussen de twee ploegen is 7 punten, maar Peiting heeft drie wedstrijden minder gespeeld. Daarmee biedt de wedstrijd dus een goede kans voor Peiting om omhoog te kijken op de ranglijst. De wedstrijd staat voor 18.00 uur op het programma.

Esther de Jong

Op het hoogste vrouwenniveau in Zweden verloor de ploeg van Esther de Jong, Göteborg zaterdag met 4-0 bij Linkoping. Vandaag staat een ontmoeting met Djurgarden op het programma. Die wedstrijd wordt vanaf 13.00 uur gespeeld. De Jong speelde tot nu toe 17 wedstrijden met een goal en een assist als statistieken. De ploeg speelde 21 wedstrijden waarin pas 2 punten werden verzameld. De tegenstander van deze zondag is de nummer drie op de lijst. De andere Nederlandse vrouwen in Zweden komen niet in actie vandaag.