Max Hermens voor het doel
Max Hermens voor het doel — © Arie Leeuwesteijn

15 januari 202107:19

Door Joep Meijsen

Game Day: Tilburg zoekt succes in Krefeld

De vooruitblik naar de wedstrijden van vanavond. Tilburg Trappers reist af naar Krefeld en verder komen onder meer Mike Dalhuisen, Nardo Nagtzaam en Guus van Nes in actie.

Krefelder EV - Tilburg Trappers

Tilburg Trappers speelt vanavond om 19.30 uur de eerste uitwedstrijd sinds het bezoek aan Halle op 28 december. Gelukkig is Krefeld geen lange busrit voor de manschappen van Bo Subr, die drie van hun laatste vier wedstrijden hebben verloren.

Trappers treft een tegenstander die met 24 punten solide in de middenmoot staat, een enorme luxe voor een ploeg die het vorig seizoen vaak erg moeilijk had. Kanttekening is wel dat Krefeld al 21 wedstrijden gespeeld heeft, zes meer dan bijvoorbeeld het drie plaatsen lager op de ranglijst staande Rostock Piranhas.

Voor Krefeld is het de derde wedstrijd in vijf dagen en de ploeg is bezig met een reeks van drie zeges in de laatste vijf wedstrijden. Afgelopen woensdag werd nog met 3-2 gewonnen bij Herforder EV. Julius Bauermeister scoorde het winnende doelpunt. De 26-jarige aanvaller is statistisch bezig met zijn beste jaar in de Oberliga en zal geen spijt hebben van zijn overstap vanuit Herne.

De toevoeging van enkele spelers met de nodige ervaring helpt de ploeg van Krefeld enorm. De 37-jarige Adrian Grygiel brengt ruim 900 wedstrijden aan DEL-ervaring mee en is met 15 goals en 18 assists tot nu toe dit seizoen een van de topschutters in de Oberliga Nord.

Bij Tilburg Trappers blijft de ziekenboeg behoorlijk gevuld. Mogelijk dat Boet van Gestel en Bartek Bison al dit weekeinde terugkeren in de opstelling. Mickey Bastings, Jonne de Bonth, Ryan Collier en Floris van Elten zijn nog niet dichtbij een rentree.

Diego Hofland is met 13 goals de enige speler bij Trappers met het doelpuntenaantal in de dubbele cijfers. Met 24 punten is hij de topscorer van de ploeg, voor Reno de Hondt (22 punten) en Ties van Soest (17 punten).

Het is de tweede wedstrijd tegen Krefeld van dit seizoen. Op 23 december werd door Tilburg met 5-3 gewonnen in Krefeld. Mickey Bastings en Diego Hofland hadden toen ieder twee goals.

Oberliga Nord

Met Erfurt, Rostock en Hannover Indians in quarantaine is het een beperkt programma in de Oberliga. Koploper Hannover Scorpions gaat op bezoek in Hamm, Crocodiles Hamburg ontvangt Leipzig, Diez-Limburg speelt thuis tegen Herner EV en Herford is gastheer voor Halle.

Nardo Nagtzaam

Nardo Nagtzaam en EC Peiting boekten woensdagavond een ruime 7-1 overwinning op nummer laatst Landsberg. Het was na quarantaine de eerste wedstrijd van 2021 voor de ploeg, die met wedstrijden in de hand op de voorlaatste plaats staat in de Oberliga SĂĽd. Nagtzaam droeg een doelpunt bij aan de winst, zijn achtste van de lopende jaargang. Met 18 punten in 14 wedstrijden is hij nog altijd de clubtopscorer. Vanavond om 19.30 uur wacht de Nederlander met Regensburg de nummer drie van de ranglijst.

Mike Dalhuisen

HK Poprad van Mike Dalhuisen neemt het vanavond in eigen huis op tegen Banska Bystrica, de nummer voorlaatst van de competitie op het hoogste niveau in Slowakije. Dalhuisen is daar met een topseizoen bezig. Zijn club staat bovenaan de ranglijst en zelf heeft hij de beste +/- van de competitie, een ranglijst die sowieso door hem en zijn teamgenoten wordt gedomineerd. De ontmoeting vanavond begint om 18.00 uur.

Guus van Nes

Ook Guus van Nes komt vandaag in actie. Quinnipiac Bobcats speelt de eerste ontmoeting van twee dit weekeinde bij Colgate. De laatste keer dat deze twee teams tegenover elkaar stonden was begin februari van dit jaar, toen won het team van Van Nes met 2-1. De Nederlandse international speelde alle dertien de wedstrijden voor zijn ploeg en verzamelde een goal en 7 assists. Deze wedstrijd begint op Nederlandse tijd 23.00 uur.