Trappers Stappegoor uitverkocht

4 maart 201611:30

Door Joep Meijsen

Game Day: Tilburg zoekt uitgangspositie

Tilburg Trappers speelt de laatste twee wedstrijden van de reguliere competitie in de Oberliga. Daarbij staat de ranking richting de play-offs op het spel.

d om 20.00 uur staat de kraker tegen Herne op het programma in Stappegoor. Herne heeft twee punten minder dan Tilburg met hetzelfde aantal wedstrijden gespeeld. Een week geleden verloor Trappers nog met 4-1 in Herne, mede dankzij drie treffers van Hugo Turcotte, wiens broer bij Flyers speelt.

Zondag sluit Tilburg de reguliere competitie af met een wedstrijd tegen Neuwied, de nummer zeven van de ranglijst. Daarbij moet Tilburg ook een oogje houden op de resultaten van wedstrijden van Hannover Indians en Halle. Die ploegen staan respectievelijk gelijk in punten en een punt achter op Tilburg, met op dit moment één wedstrijd meer gespeeld dan Tilburg.

Hannover Indians speelt zondagavond thuis tegen plaatsgenoot Scorpions. Halle ontvangt in eigen huis Erfurt. Het ook nog belangrijke Herne heeft een uitwedstrijd in Leipzig op het programma staan. De wedstrijden van Hannover en Tilburg beginnen om 19.00 uur. Halle speelt om 18.00 uur, terwijl Herne al om 17.00 uur aan de bak moet.

Trappers kan dus goed voorspellen welk resultaat zondag nog nodig is. Daarbij heeft Tilburg van de toppers de beste uitgangspositie om de tweede plaats op de ranglijst veilig te stellen, met Herne als belangrijkste rivaal. Trappers heeft in ieder geval alles in eigen hand en alleen bij twee nederlagen kan de club écht zakken op de ranglijst en dus een echt gunstig uitgangspunt in de play-offs verspelen.