Tilburg Trappers vs Hannover Scopions 05-01-2021: Kevin Bruijsten viert zijn doelpunt samen met Diego Hofland
Tilburg Trappers vs Hannover Scopions 05-01-2021: Kevin Bruijsten viert zijn doelpunt samen met Diego Hofland — © Arie Leeuwesteijn

19 maart 202106:50

Door Joep Meijsen

Game Day: Topper in Tilburg, comeback voor Nagtzaam

Een bijzonder weekeinde in een ijshockeyjaar met weinig bijzondere weekends. Tilburg Trappers speelt in eigen huis het gat met koploper Hannover verder dichten in een onderlinge confrontatie. In de Oberliga SĂĽd staan er beslissende wedstrijden op het programma voor Nardo Nagtzaam, Mike Dalhuisen staat aan de vooravond van de play-offs en Guus van Nes speelt een finale.

20.00 uur: Tilburg Trappers - Hannover Scorpions

Tilburg Trappers schoot afgelopen woensdag uit de startblokken na de coronapauze met een doelpuntenfestijn in Hamburg, dat uiteindelijk in overtime de negende zege op rij opleverde voor de manschappen van hoofdcoach Bo Subr. Twee dagen later wacht alweer de volgende uitdaging, koploper Hannover Scorpions komt op bezoek.

Scorpions had in februari zijn eigen speelpauze vanwege covid-19 en de ploeg heeft de geweldige vorm van eerder in het seizoen daarna geen vervolg gegeven, zonder overigens echt in te storten. Van de laatste zeven wedstrijden gingen er echter drie verloren, evenveel als in de rest van het seizoen. Belangrijker nog, de laatste twee ontmoetingen eindigden in een nederlaag, waaronder afgelopen woensdag in Leipzig.

Opvallend daarbij was dat de meest scorende ploeg van het seizoen in de Oberliga Nord, Hannover Scorpions scoorde al 201 keer dit seizoen, voor het eerst in een wedstrijd tijdens de lopende jaargang zelf niet tot scoren kwam. Toni Wilenius scoorde echter al 32 keer voor de club uit de Hanzestad, terwijl Patrick Schmid 47 assists heeft.

Het is de vierde en laatste ontmoeting tussen Trappers en Scorpions. De eerste drie wedstrijden werden door Hannover gewonnen met een totaal doelsaldo van acht goals voor en drie tegen. De laatste ontmoeting was op 5 januari ook in Stappegoor en werd met 3-2 gewonnen.

Trappers is echter 'on a roll'. Voor de laatste nederlaag moeten we al helemaal terug naar 12 februari van dit jaar, toen Hamburg te sterk was voor de meervoudige Oberliga-kampioen. Sindsdien werden er negen wedstrijden op rij gewonnen.

De terugkeer van Danny Stempher in de opstelling heeft daarbij zeker geholpen. De persoonlijke winning streak van de Tilburgse aanvaller is zelfs al twaalf wedstrijden. In de laatste vier wedstrijden van Tilburg was hij goed voor zes doelpunten en zeven assists. Afgelopen woensdag had hij een goal en drie assists in de uiteindelijke overwinning in Hamburg.

Ramon Sterkens en Chris van Grinsven zijn vanavond de hoofdscheidsrechters, Louis Beelen en Jeroen Klijberg staan op de lijnen.

Nardo Nagtzaam

De Nederlandse international Nardo Nagtzaam speelde nog geen wedstrijd deze maand. Zijn ploeg, EC Peiting uit de Oberliga SĂĽd, moest voor de derde keer dit seizoen in quarantaine. Vanavond keert de ploeg om 20.00 uur terug op het ijs en gaat het meteen om de centen: de pre-play-off-dubbel tegen EV Weiden. Zondag wordt het tweede duel gespeeld en de winnaar plaatst zich voor de play-offs in de Oberliga SĂĽd.

Nagtzaam heeft, ondanks de onderbrekingen, een uitstekende reguliere competitie achter de rug als import bij EC Peiting. De geboren Nijmegenaar speelde 29 wedstrijden, waarin hij 20 goals en 28 assists op zijn naam bracht. In de plus/minus zit hij op +18. In zijn laatste wedstrijd voorlopig, op 23 februari, had hij een goal en een assist in de winst op Regensburg.

Peting was met een goede reeks bezig toen het seizoen voor de derde keer in de pauzestand ging. In de laatste vijf wedstrijden werd tenminste een punt gepakt. Tegenstander EV Weiden stond lager op de ranglijst in de Oberliga SĂĽd en won zijn laatste reguliere wedstrijd in overtime ook al van Regensburg.

Opvallend is dat de ploeg twee keer tegen Peiting had moeten spelen in de afgelopen weken, maar dat ging vanwege de coronabesmetting bij de tegenstander niet door. Bij Weiden speelt een duo dat Trappers-fans bekend voorkomt uit een Oberliga Nord-verleden, Dennis Thielsch en Dennis Palka. Topscorer is de import Edgars Homjakovs, die 28 keer scoorde en 31 assists noteerde in 33 wedstrijden.

Mike Dalhuisen

Ook Mike Dalhuisen komt in actie vandaag. De ontmoeting met Poprad tegen het laaggeklasseerde Mikulas staat voor vanmiddag 17.00 uur op het programma. Vandaag en zondag zijn de laatste twee speelronden van de reguliere competitie.

Guus van Nes

St. Lawrence is zaterdag de tegenstander van Quinnipiac Bobcats in de finale om het kampioenschap in de ECAC. De Saints waren vannacht te sterk voor de Colgate Raiders in de halve finale. Quinnipiac was al zeker van een plek in de wedstrijd om de Whitelaw Cup. De ploeg van Guus van Nes stond drie keer eerder in de finale en won deze twee keer, de laatste keer in 2007.