Beneliga logo 2015

30 oktober 201510:09

Door Joep Meijsen

Game Day: Topper voor Tilburg

Tilburg Trappers treft vanavond in de Oberliga koploper Duisburg. Daarnaast zijn er dit weekeinde vier wedstrijden in de BeNeLiga en drie ontmoetingen in de strijd om de Nederlandse beker.

Tilburg ontving op 4 oktober in eigen huis Duisburg en verliet het ijs met een 2-5 nederlaag. Trappers liep tijdens de wedstrijd tegen te veel straffen op en Duisburg, met Raphael Joly in de gelederen, profiteerde daar optimaal van. Sindsdien is Trappers echter ongeslagen, incasseerde nog maar vier tegendoelpunten en scoorde er zelf lustig op los. Daarmee heeft Tilburg inmiddels de zesde plaats op de ranglijst veroverd, Duisburg is de koploper. Alleen Essen was aan het begin van het seizoen na penaltyshots te sterk voor de F√ľchse. Zondagmiddag komt Timmendorfer Strand op bezoek in Tilburg.

In de BeNeLiga vanavond maar éen wedstrijd. Den Haag, één van de vier teams in Groep A met twaalf punten, ontvangt de nummer zes van Groep B, Tilburg. De Tilburgers wonnen tot nu toe dit seizoen één wedstrijd. Den Haag heeft de punten nodig in de strijd om de plekken in de play-offs die in Groep A spannend lijkt te worden met zes teams binnen twee punten van elkaar op de ranglijst.

Zaterdag ontvangt het de laatste weken goed op dreef zijnde Den Bosch de ploeg van Amstel Tijgers. Bij Den Bosch heeft Ivo Beulen tot nu toe dit seizoen al vier goals en twee assists op zijn naam gebracht. Namens Amsterdam scoorde Joey Oosterveld al zes keer. Amsterdam heeft wel een wedstrijd meer gespeeld. Zondag gaat Nijmegen op bezoek in Eindhoven, waar de twee buitenlanders nog altijd makkelijk tot scoren komen, en ontvangt Tilburg Zoetermeer.

Dit weekeinde ook drie wedstrijden in de bekercompetitie. Ook hier is een ranglijst van, waarbij twee van de vijf deelnemende ploegen zich plaatsen voor de bekerfinale. Voorlopig staat Geleen met zes punten uit twee wedstrijden bovenaan. Heerenveen, Nijmegen en Tilburg hebben ieder drie punten en Dordrecht wacht nog op de eerste overwinning. Trappers speelde overigens al drie wedstrijden, Dordrecht een en de andere teams twee.

Zaterdagavond spelen Heerenveen en Nijmegen tegen elkaar en ontmoeten Geleen en Dordrecht elkaar. Voor Eaters betekent het de terugkeer in het eigen stadion. Glanerbrook is weer geschikt voor gebruik. Op zondag staat dan nog de ontmoeting tussen Dordrecht en Heerenveen op het programma.