Beneliga logo 2015

27 november 201510:53

Door Joep Meijsen

Game Day: toppers op het programma

Den Haag en Heerenveen spelen vrijdagavond in De Uithof om de eerste plaats in poule A. Op zaterdagavond spelen vervolgens de nummers één en twee in poule B, Eindhoven en Tilburg, tegen elkaar.

Tilburg heeft in de Oberliga twee wedstrijden. Vrijdagavond thuis tegen Herne en zondag uit tegen FASS Berlijn. Topscorer bij FASS met zeventien punten in zestien wedstrijden is de Nederlander Julian van Lijden, die de afgelopen jaren in Eindhoven en Tilburg speelde. FASS staat echter op de laatste plaats in de Oberliga en incasseerde al bijna honderd goals.

Herne staat in de subtop van de Oberliga met 31 punten uit vijftien wedstrijden. Aaron McLeod is de topschutter met al 35 punten, waaronder 17 goals. Een andere bekende naam in de opstelling is ex-Nijmegenaar Stephan Kreuzmann, maar die is voor minimaal veertien dagen uitgeschakeld met een blessure aan zijn vinger. Vanuit het DNL-team van Iserlohn debuteert vanavond wel de jonge Maximilian Otte.

Vrijdagavond gaat het in De Uithof om de koppositie in poule A in de ontmoeting tussen Den Haag en Heerenveen. Bij laatstgenoemde club is vooral Ronald Wurm goed op schot. De oud-speler van Den Haag verzamelde in acht wedstrijden al dertien goals en elf assists. Alan van Bentem is met tien goals en zeven assists de topscorer bij Den Haag.

Vrijdagavond ook de derby tussen Nijmegen en Den Bosch. Devils kreeg tijdens de week een impuls door het toekennen van de punten in de wedstrijd tegen Leuven en krijgt daarmee weer aansluiting met de subtop in poule B. Devils heeft wel zo’n beetje de minst productieve voorhoede in de hele BeNeLiga, alleen Dordrecht scoorde nog minder goals dan de twintig van Nijmegen in de eerste acht wedstrijden.

Heist op den Berg is voorlopig hekkensluiter in poule B. De ploeg kreeg met 73 goals met afstand de meeste treffers om de oren tot nu toe. De ploeg gaat vrijdagavond op bezoek in Luik, dat na een goede start inmiddels is afgezakt naar de vierde plaats in groep B. Die wedstrijd begint om 21.15 uur. De ploeg ontvangt vrijdagavond Leuven, dat fors is gezakt op de ranglijst door het verdwijnen van zes winstpunten, en gaat zaterdag op bezoek in Luik.

Zaterdagavond staat ook de topper tussen Eindhoven en Tilburg op het programma, de twee bovenste ploegen in groep B. Tilburg kreeg ook drie winstpunten extra door de zaak Leuven en heeft nu zestien punten. Daarmee zou de ploeg overigens in groep A pas op de vijfde plaats staan. De wedstrijd in Eindhoven begint om 20.15 uur. Kemphanen heeft met Filip Martinec en Deniss Baskatovs nog altijd de topscorers in de BeNeLiga in de gelederen.

Zaterdag komt Turnhout op bezoek in Thialf en bezoekt de nummer drie in poule A, Herentals, het met veel blessures kampende Antwerpen. Herentals heeft de minst gepasseerde defensie in de BeNeLiga met ongeveer 1,5 tegengoal per ontmoeting. Dordrecht ontvangt Zoetermeer, terwijl Nijmegen Devils op bezoek gaat in Geleen.

Ook zondag zijn er nog de nodige ontmoetingen. Zo reist Geleen af naar Leuven en ontvangt Tilburg in eigen huis Luik. Amsterdam heeft een trip naar Turnhout op het programma staan en Herentals ontmoet thuis Dordrecht.