Tilburg Trappers in actie in een oefenwedstrijd tegen Herne in voorbereiding op het nieuwe ijshockeyseizoen 2020/21
Tilburg Trappers in actie in een oefenwedstrijd tegen Herne in voorbereiding op het nieuwe ijshockeyseizoen 2020/21 — © Arie Leeuwesteijn

23 oktober 202007:21

Door Joep Meijsen

Game Day: Trappers in actie tegen Herne

Tilburg Trappers komt vanavond weer in actie. De ploeg neemt het in een oefenwedstrijd op tegen Herner EV. De ploeg kreeg wel slecht nieuws over de mogelijkheden om in eigen hal te trainen. Nardo Nagtzaam oefent zondag tegen een voormalige Duitse topclub, terwijl Mike Dalhuisen en de ploeg van bondscoach Doug Mason vanwege corona niet in actie komen. De Oranjevrouwen in Zweden spelen gewoon door.

Herner EV - Tilburg Trappers

Tilburg Trappers kan ondanks de beperkingen in Nederland vanavond toch in actie komen. De ploeg van coach Bo Subr heeft een oefenwedstrijd tegen Herner EV op het programma staan. De wedstrijd begint vanavond om 20.00 uur. De wedstrijd komt in een week waarin Herne zelf een spannende week achter de rug heeft. De club had een positief coronageval in de omgeving van het team, waardoor afgelopen weekeinde nog een oefenwedstrijd moest worden afgezegd. Verder waren er echter geen negatieve testen, waardoor de club dit weekeinde weer aan de slag kan. Naast het duel tegen Tilburg staat ook nog een wedstrijd tegen Bad Nauheim op het programma.

Voor Trappers geldt dat corona ook voor de nodige uitdagingen zorgt. De normale voorbereiding werd erdoor onderbroken, al heeft de club de trainingen met inachtname van alle vanuit de overheid opgelegde beperkingen wel voortgezet. Daar komt echter nu ook een einde aan, zo meldt Brabants Dagblad. De Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant meldt dat Trappers ook niet meer in kleine groepjes mag trainen. Dat betekent dat de club weer moet gaan nadenken over oplossingen.

Update: Inmiddels heeft Trappers toestemming gekregen de trainingen in kleine groepjes te hervatten.

Het zal derhalve als een opluchting komen dat de ploeg vanavond gewoon een wedstrijd kan spelen en met Herne treft Tilburg een club die al enkele jaren geldt als een belangrijke rivaal in de Oberliga Nord. Voor de formatie uit het Roergebied is het de derde oefenwedstrijd in de voorbereiding. Op 9 oktober werd in Tilburg al met 1-3 gewonnen van Trappers. Verder was er een dubbele zege op nieuwkomer in de Oberliga Nord Diez-Limburg.

Nardo Nagtzaam

Het EC Peiting van de Nederlander Nardo Nagtzaam krijgt vlak voor het seizoen nog versterking. De jonge Duitse Tsjech Martin Hlozek maakt na een try-out de overstap vanuit de opleidingsploeg van Red Bull Salzburg. Hij was eerder actief in de jeugd bij Regensburg en Augsburg. De ploeg van Nagtzaam komt dit weekeinde een keer in actie. Komende zondag wordt uit bij FĂĽssen gespeeld, de 16-voudige Duitse kampioen die sinds 1983 niet meer op het hoogste niveau speelde. De club werd na een faillissement in 2015 teruggezet naar het laagste niveau en keerde pas vorig jaar terug in de Oberliga, waar het seizoen werd afgesloten met een verdienstelijke vijfde plaats.

Mike Dalhuisen

Het HK Poprad van Mike Dalhuisen testte een tijdje geleden grotendeels positief voor het coronavirus en bevindt zich nog in quarantaine. De wedstrijd die voor vanavond op het programma stond in Detva gaat derhalve niet door. Van de zes wedstrijden die gespeeld zouden worden op het hoogste niveau in Slowakije gaan er maar drie door. Ook de wedstrijd van zondag thuis tegen Kosice gaat voor Dalhuisen en zijn teamgenoten niet door.

Doug Mason

Op het hoogste niveau in Oostenrijk zijn dit weekeinde uit voorzorg alle wedstrijden afgelast. Vanavond wordt er alleen een inhaalwedstrijd tussen Red Bull Salzburg en Linz gespeeld. Vanmiddag wordt bekeken of er op verantwoorde wijze eventueel nog meer ontmoetingen gespeeld kunnen worden.

Oranjevrouwen

De Oranjevrouwen die in de Zweedse competitie spelen komen wel in actie dit weekeinde. Het SDE van onder meer Savine Wielenga en Julie Zwarthoed speelt zaterdagmiddag uit bij de koploper in de SDHL, Brynäs. Zelfs staat de club op de zevende plaats met elf punten uit elf wedstrijden. Zondagmiddag volgt een ontmoeting met Leksand dat met vier punten minder op de negende plaats staat in de tien teams tellende competitie.

Het Göteborg van Esther de Jong heeft een ontmoeting op het programma staan. Op zaterdag komt HV 71 op bezoek, een middenmoter in de competitie. Göterborg wacht nog op de eerste zege van het lopende seizoen en staat op de tiende plaats in de competitie.