Jordy van Oorschot in actie voor Tilburg Trappers
Jordy van Oorschot in actie voor Tilburg Trappers — © Arie Leeuwesteijn

11 december 202007:39

Door Joep Meijsen

Game Day: Trappers in actie tegen Rockets

Het is weer Game Day. Trappers heeft een uitwedstrijd tegen Diez-Limburg op het programma staan, Mike Dalhuisen verdedigt met Poprad zijn koppositie, Nardo Nagtzaam kijkt met Peiting omhoog in de ranglijst en de Oranjevrouwen hebben in Zweden een duel tegen een belangrijke concurrent op de ranglijst op het programma staan.

Diez-Limburg Rockets - Tilburg Trappers

Tilburg Trappers is nog in afwachting van de definitieve protocollen die het eventueel voor de ploeg weer mogelijk maken om wedstrijden in de eigen hal te spelen en daar weer collectief en volwaardig te mogen trainen.. Intussen speelt in Duitsland juist de discussie om de lockdown aanzienlijk aan te scherpen, wat ook invloed kan hebben op de sport. Zo blijft dit merkwaardige jaar steeds weer nieuwe uitdagingen oproepen.

Dit weekeinde zijn er weer twee uitwedstrijden voor Tilburg. Komende zondag gaat de ploeg van coach Bohuslav Subr op bezoek bij Herforder EV en vanavond staat een bezoek aan een andere nieuwkomer in de Oberliga Nord op het programma: Diez Limburg Rockets. Vorig jaar nog deelnemer aan de grensoverschrijdende competitie met Beneliga-clubs en met ex-Beneliga-spelers RJ Reed en Thomas Matheson in de gelederen.

Diez-Limburg heeft verrassend genoeg minder verliespunten dit seizoen dan Tilburg met 9 punten uit 7 wedstrijden. Trappers zit op 11 uit 8. De ploeg speelt doelpuntrijke wedstrijden. In de laatste vijf ontmoetingen vielen minimaal zeven doelpunten, met de 8-7 overwinning op Herford afgelopen weekeinde als hoogtepunt. De andere ontmoeting vorige week, tegen Krefeld, werd met 2-7 verloren.

Thomas Matheson, de voormalige makkelijjk scorende aanvaller van Luik, is ook op Oberliga-niveau succesvol. Hij scoorde al negen keer en heeft vier assists. Ross, ooit beslissend voor Nijmegen bij de bekerwinst, speelde in vijf wedstrijden en verzamelde vier goals en vijf assists. Ook de vanuit Essen overgestapte Niklas Hildebrandt en ex-Groningen-forward Kevin Lavallee lopen op meer dan een punt per wedstrijd.

Trappers maakt een wat moeilijke fase door en is bezig met zijn slechtste seizoenstart sinds de overstap naar de Oberliga. De beperkingen in de mogelijkheden om te trainen en de vele kilometers in de bus spelen daar ongetwijfeld een rol bij. Het is vooral het scorende vermogen dat nog niet loopt zoals normaal. De ploeg scoorde pas 22 goals in 8 wedstrijden. Alleen hekkensluiter Hammer Eisbären scoorde minder goals.

Dat kan overigens zo maar veranderen. Trappers schept zich voldoende kansen tijdens de meeste wedstrijden. De ploeg zal tegen Diez-Limburg in ieder geval de serie van drie nederlagen willen doorbreken. De beide oefenwedstrijden tegen dezelfde tegenstander voor het seizoen werden in ieder geval gewonnen met 1-6 en 3-5.

De ontmoeting begint vanavond om 20.00 uur en is zoals inmiddels gebruikelijk is live te volgen via een stream bij SpradeTV.

Oberliga

Er was goed nieuws voor Hannover Indians. Het verdachte coronageval eerder in de week dat tot uitstel van een midweekse wedstrijd leidde blijkt vals alarm te zijn geweest. Er is echter nu een verdacht geval in de selectie van nummer twee Leipzig IceFighters, waardoor de ontmoeting met Hamburg niet doorgaat. Hamburg speelt nu vanavond thuis tegen Herne. Die ploeg was vrij omdat Hammer Eisbären nog altijd niet in actie komt. Koploper Hannover Scorpions heeft een uitwedstrijd bij Herforder EV op het programma staan.

Mike Dalhuisen

Het drukke programma voor Mike Dalhuisen en HK Poprad op het hoogste niveau in Slowakije gaat door met een thuiswedstrijd tegen Liptovsk√Ĺ Mikul√°Ň°, die voor 18.00 uur vanavond op het programma staat. Poprad is de koploper in de competitie en Dalhuisen kent een goed jaar. De verdediger uit Nijmegen leidt de plus/minus binnen zijn ploeg en zit statistisch na 18 wedstrijden op 4 goals en 9 assists. Het wordt zijn 68e wedstrijd op het hoogste niveau in Slowakije, waar hij vorig jaar na een loopbaan die hem naar Noord-Amerika, Denemarken, Duitsland en Kazachstan bracht terechtkwam.

Nardo Nagtzaam

Ook Nardo Nagtzaam komt weer in actie. De aanvaller die voor Peiting in de Oberliga S√ľd speelt heeft een uitwedstrijd bij SC Riessersee op het programma staan. De ploeg staat met 10 uit 8 vooralsnog negende in de dertien teams tellende competitie. Riessersee is de nummer drie. Peiting heeft wel vier wedstrijden minder gespeeld vanwege een coronapauze. De ploeg van Nagtzaam won twee van zijn laatste drie wedstrijden, inclusief de midweekse wedstrijd tegen F√ľssen, waarin de Nederlander betrokken was bij alle vier de goals van zijn ploeg. Met dertien punten in acht ontmoetingen is Nagtzaam de topscorer van zijn ploeg.

Oranjevrouwen

De Oranjevrouwen van SDE op het hoogste vrouwenniveau in Zweden komen vanavond om 19.30 uur in actie bij AIK. Het is een ontmoeting tussen de nummers zeven en acht in de competitie, waarbij SDE bij winst een oogje heeft op de zesde plek op de ranglijst. Kayleigh Hamers is de topscorer van haar ploeg met 6 goals en 11 assists in 22 wedstrijden. Savine Wielenga miste een deel van het seizoen, maar zit met zes goals en vier assists in 14 wedstrijden op de vijfde plek. De andere twee Nederlanders in de opstelling zijn Julie Zwarthoed en Maree Dijkema.