AL TIL HER20190403 010

18 april 201907:42

Door Joep Meijsen

Game Day: Trappers moet uit winnen

Tilburg Trappers speelt vanavond de tweede van de mogelijk drie finales tegen Herne om de finale om het kampioenschap in de Oberliga te bereiken. Daarbij moet uit in Herne worden gewonnen.

De serie tot nu toe

Het staat 2-1 in het voordeel van Herne in de best-of-five. De nummer zes van de Oberliga Nord verraste Tilburg met een overwinning in het eerste duel in Stappegoor en wist daarna in eigen huis te winnen. In het derde duel in de serie stond de ploeg tot drie keer toe op voorsprong en daarmee op de rand van een plek in de finale, maar Tilburg slaagde er uiteindelijk in om doelman Björn Linda te bedwingen en daarmee de serie in leven te houden. Voor Herne was het de eerste nederlaag in deze play-offs. De ploeg is in eigen huis nog ongeslagen tijdens deze play-offs.

Wat de coaches zeggen

Danny Albrecht (Herner EV) op de eigen website: 'We moeten de fouten vermijden die ons dinsdag de overwinning gekost hebben. Wij moeten ons blijven focussen en de concentratie vasthouden. We hebben nog altijd het thuisvoordeel en dat willen we met de steun in de rug van onze eigen fans benutten.'

Bohuslav Subr (Tilburg Trappers) in Brabants Dagblad: 'We hadden duel 2 al moeten winnen in Herne. Laten we het nu maar écht doen.'

De statistieken

Nils Liesegang speelt een geweldige play-offs voor Herne. De 31-jarige center uit Gelsenkirchen keerde na vier seizoenen bij Frankfurt in de DEL2 terug naar het derde niveau en ws in negen wedstrijden al goed voor vier goals en dertien assits. Ook Brad Snetsinger (zes goals, tien assists) en Patrick Asselin (tien goals, vijf assists) staan in de top zeven van de topscorerslijst in deze play-offs. Björn Linde maakte al 368 saves voor een savepercentage van 93,2 procent.

Bij Trappers is Mitch Bruijsten de topschutter tijdnes deze play-offs met twee goals en twaalf assists. Ivy van den Hevuel verzamelde vier goals en acht assists, terwijl Kevin Bruijsten al op vijf goals en vijf assists zit. Zoals meestal in de Oberliga heeft Trappers meer gebalanceerde productie dan de tegenstander. Ian Meierdres maakte 234 saves tegen een percentage van 89,7 procent.

Trappers is effectiever dan de tegenstander in deze play-offs in powerplay en penaltykill, maar Herne springt een stuk effici√ęnter om met de kansen. Tilburg scoort in bijna 30 procent van alle situaties met een man meer op het ijs, bij Herne is dat maar in 27 procent van de gevallen. Tilburg kreeg pas drie powerplaygoals tegen, terwijl Herne met een man minder op het ijs al zes keer de puck uit het net moest halen.

Spelersnieuws

Tilburg Trappers treedt vanavond aan zonder de geschorste spelers Mickey Bastings en Reno de Hondt. Herne is voor zover bekend compleet.

Informatie over de wedstrijd

20.00 uur: Herner EV - Tilburg Trappers
Scheidsrechter: Patrick Gogulla
Linesmen: Jan Lamberger, Andreas Roth

Kaartverkoop: Webshop Herner EV